Τα Νέα μας

Τα Νέα μας

Ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα» για την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου έγινε η σχετική συζήτηση για τα οικονομικά που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή του δημάρχου κου Αλέξη Σωτηρόπουλου

Περισσότερα

Αυτοψία στον πρώην πολυχώρο Κουγιά στον Καρέα, όπου μετατρέπεται σε Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, πραγματοποίησαν ο τ. Δ. Βύρωνα και επικεφαλής της «Στάσης Βύρωνα» κ. Άκης Κατωπόδης με τον τ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μιχάλη Καραγιάννη.

Περισσότερα

Παρόντες στην παραλαβή του οχήματος εκτός της δημοτικής αρχής, ήταν επίσης και ο πρώην δήμαρχος κ. Κατωπόδης Γρηγόριος, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Τέγος Ευθύμιος, ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Παναγιωτόπουλος Δημήτριος, ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας κ. Σαλαγιάννης Σταύρος και αρκετά από τα μέλη της.

Περισσότερα

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η συζήτηση οφείλει να γίνεται για την ουσία των θεμάτων παρότι η εικόνα και το σύντομο μήνυμα είναι πιο εύκολο να «καταναλωθεί».

Περισσότερα

Απάντηση σε δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα στο Βύρωνα για τη ΔΕΑΔΒ, δίνει με τη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΖΩ 2 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Βασίλης Πάγκαλος.

Περισσότερα

Το 2022 συμπληρώνεται αιώνας από την Μικρασιατική καταστροφή και ήδη προετοιμάζονται εκδηλώσεις επιστημονικού, πολιτικού και πολιτιστικού περιεχομένου.
Αναμφίβολα, επρόκειτο για μεγάλη εθνική τραγωδία, την οποία καλούμαστε να θυμηθούμε, αναθεματίζοντας τον πόλεμο και τα δεινά του, με πρώτο τον ξεριζωμό από τις εστίες τους σχεδόν δύο εκατομμυρίων Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τους οποίους συνόδευσαν στην βίαιη έξοδο περίπου εβδομήντα χιλιάδες Αρμένιοι.

Περισσότερα

Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου και των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού κατοχυρώνει σε ιδιώτες έκταση 104 στρεμμάτων στο Λόφο Κοπανά, στον οποίο περιλαμβάνονται και σημαντικά τοπόσημα του Βύρωνα όπως είναι τα Θέατρα Βράχων και αθλητικές
εγκαταστάσεις.

Περισσότερα

του Πάνου Τριγάζη.
Ο δρόμος μου το σαββατοκύριακο με έφερε στην πλατεία Πόντου του Καρέα, συνοικισμού του Βύρωνα, όπου είχα την χαρά να συνομιλήσω με δύο κοινωνικά δραστήριες γυναίκες ποντιακής καταγωγής ...

Περισσότερα

Θρηνεί σήμερα η Ελλάδα. Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, ο αστείρευτος μουσικοσυνθέτης και ακατάβλητος αγωνιστής, ο Μίκης Θεοδωράκης, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Περισσότερα

Ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα (Πυρόσβεσης-διάσωσης), οργανώνουν το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 11 π.μ., μια δράση καθαρισμού και απομάκρυνσης εύφλεκτων υλικών από τον Κουταλά, με τη συμμετοχή μαθητών, προσκόπων, αθλητικών σωματείων και φορέων της πόλης.

Περισσότερα

Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι αθλητές των ρίψεων είναι μεγαλόψυχοι και μεγαλόκαρδοι. Αυτό ίσχυε και για τον Σταύρο Μουταυτσίδη, βαλκανιονίκη της σφυροβολίας και πρωταθλητή Ελλάδας, με της οποίας τα χρώματα συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς του Μονάχου (1972). Του Πάνου Τριγάζη

Περισσότερα

«Η Ιωνία τίναξε την ανθισμένη ποδιά της και τα λουλούδια πέσανε κάτω από τον Υμηττό». Η φράση ανήκει στον Μενέλαο Λουντέμη, που για μεγάλο διάστημα έζησε στον Βύρωνα, όπου την καρδιά του φαίνεται ότι κλέψανε μικρασιάτισσες προσφυγοπούλες. Άρθρο του Πάνου Τριγάζη.

Περισσότερα

Διανύουμε ήδη κάποιες εβδομάδες μετά την λήξη της καραντίνας συνέπεια της μεγάλης υγειονομικής κρίσης πραγματικά πρωτόγνωρης για όλους/ες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπήρξε από την πρώτη στιγμή, στην πρώτη γραμμή τόσο για τον προστασία της υγείας εργαζομένων και πολιτών όσο και για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων.

Περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15/6/2020 στα γραφεία της παράταξης ευρεία σύσκεψη της γραμματείας με την συμμετοχή του Δημάρχου Άκη Κατωπόδη και των αντιδημάρχων Μ. Καραγιάννη, Κόκκαλη Δ, Σπυρόπουλο Χρ. και Κλωνάρη Λ.

Περισσότερα

Ορισμένοι στην Αριστερά («Εμείς, εμείς οι μόνοι συνεπείς»), ζητούν την κατάργηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα (ΔΕΑΔΒ) και την ενσωμάτωση των υπηρεσιών που προσφέρει στον διοικητικό οργανισμό του Δήμου, διότι έτσι – λένε – θα προσφέρονται φθηνότερα οι εν λόγω υπηρεσίες στον δημότη, αν και δεν είναι μόνο δημότες Βύρωνα οι χρήστες τους.

Περισσότερα

Το ΥΠΕΝ και η κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς ίχνος ντροπής, κατέθεσε το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο στη Βουλή, εν μέσω πανδημίας και περιορισμών στη διαδικασία συζήτησης και συμμετοχής των βουλευτών, που αποδομεί πολλές περιβαλλοντικές πολιτικές και λειτουργίες στην Ελλάδα.

Περισσότερα

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε λόγω του κορωνοϊού, προχώρησε στη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των πολιτών και των εργαζομένων του Δήμου. Έλαβε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα, με αυξημένη κοινωνική ευαισθησία, ανέπτυξε ένα πλέγμα δράσεων και πρωτοβουλιών συνδρομής των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ώστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να μην βρεθεί κανένας μόνος και απροστάτευτος.

Περισσότερα

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και η Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» σας προσκαλούν στην συνεστίαση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στον πολυχώρο «Άστρα».
Ώρα προσέλευσης 13:00

Περισσότερα

O Δήμος Βύρωνα έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 20.00, τον πιανίστα, καθηγητή πιάνου και μουσικολόγο Σόλωνα Ραπτάκη, σε μία μουσική βραδιά με πιάνο και φωνή.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στον καθηγητή μουσικής, μουσικοπαιδαγωγό, διευθυντή ορχήστρας & χορωδίας Γιώργο Αρβανίτη.

Περισσότερα

Με μεγάλη λύπη και σεβασμό αποχαιρετούμε τον φίλο, συναγωνιστή και μαέστρο που υπήρξε επίσης πρώην δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του “Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν”.

Περισσότερα

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου έγινε τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο για την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης (σε αδρανή υλικά- μπάζα, γυαλί και ρούχα) που πρότεινε εξ αρχής η Δημοτική αρχή και είχε ματαιωθεί τη Δευτέρα 11/11/19

Περισσότερα

Το απόγευμα της Δευτέρας (11-11-2019), είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα κατά την οποία, στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης επρόκειτο να συζητηθεί η εισήγηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης της πόλης

Περισσότερα

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα όχι μόνο δεν «ιδιωτικοποιεί την διαχείριση απορριμμάτων», όπως καταγγέλλεται από το Σωματείο Εργαζομένων αλλά διευρύνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα ενισχύει το δημόσιο χαρακτήρα και τις δυνατότητες της Δημοτικής Καθαριότητας με την πρόσληψη, 21 μόνιμων εργαζομένων στην Καθαριότητα και την τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων στις γειτονιές της πόλης από ίδιους πόρους του Δήμου.

Περισσότερα

Άρθρο του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη στην Εφημερίδα των Συντακτών για την υποψηφιότητα του ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) με την παράταξη “Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία”.

Περισσότερα

Με ενίσχυση σε προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας, την προμήθεια από ίδιους πόρους του Δήμου και την αντικατάσταση των παλιών κάδων απορριμμάτων, συνεχίζεται η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση της καθημερινότητας στην πόλη.

Περισσότερα

Ανακοίνωση της Γραμματείας της «Στάσης Βύρωνα» για την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Βύρωνα με θέμα την "Παιδεία", που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Περισσότερα

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, μετά το πέρας των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, προτείνει πλαίσιο συνεργασίας 12 σημείων και καλεί όλες τις παρατάξεις της πόλης σε διαβούλευση για το μέλλον της πόλης και τις προοπτικές ανάπτυξής της, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει ο «Κλεισθένης1»

Περισσότερα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στον δήμο Βύρωνα (26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου 2019) και οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα", σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Περισσότερα

Οι δράσεις για την καταπολέμηση των ανθρώπινων διακρίσεων με σκοπό μια ευημερούσα και δίκαιη κοινωνία, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Μαΐου μεταξύ του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη (Άκη) Κατωπόδη και του Βαγγέλη Σκούφα, μέλους της ΛΟΑΤΚΙ οργάνωσης «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής στον Κεντρικό Τομέα, με τον Συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου.

Περισσότερα

Ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα" για τον βανδαλισμό του εκλογικού κέντρου που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Απριλίου από γνωστούς "άγνωστους"

Περισσότερα

Με κεντρικό σύνθημα "Συνεχίζουμε με Ήθος και Συνέπεια", ο Δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης εξήρε τον παλμό αλλά και την ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση του κόσμου ο οποίος συγκεντρώθηκε παρά την καταρρακτώδη βροχή, αστειευόμενος χαρακτηριστικά πως "με βροχή και με χαλάζι, τίποτα πια δεν μας τρομάζει"!

Περισσότερα

Λίγο πριν από τις εκλογές, κυκλοφόρησε από ορισμένα άτομα που μοναδικό τους σκοπό έχουν να βλάψουν την Δημοτική Αρχή ένα περίεργο, ανυπόστατο και πολιτικά ανήθικο δημοσίευμα· ένα ακόμα μνημείο πολιτικής τύφλωσης.

Περισσότερα

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας οι όροι διακήρυξης με Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό του Έργου Αντιπλημμυρικής Προστασίας στους Δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης (περιοχή Καρέα – Αναστάσεως).

Περισσότερα

Η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης, ενδεικτική της απήχησης που έχει το έργο του Γρηγόρη Κατωπόδη και της Δημοτικής Αρχής στον λαό του Βύρωνα. Η «Νέα Ελβετία» ήταν μικρή για να χωρέσει τον πολιτικό ρεαλισμό και τα όνειρα του Δημάρχου για την πόλη μας.

Περισσότερα

Ψηφίστηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα η μελέτη από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» συνολικού ύψους 400.000 € , που προβλέπει 200.000 € για εργασίες - παρεμβάσεις στο Λύκειο Καρέα και άλλες 200.000 € για αντίστοιχες εργασίες σε άλλα σχολεία του Δήμου μας.

Περισσότερα

Ανακοίνωση - απόφαση της Δημοτικής πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα" για την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαΐου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα.  

Περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ανοικτή συνέλευση της «Στάσης Βύρωνα» τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της παράταξης με θέμα τα πεπραγμένα, τους άμεσους και μακροπρόθεσμους στόχους της διοίκησης του δήμου.

Περισσότερα

Μετά από ανοιχτό κάλεσμα της γραμματείας της «Στάσης Βύρωνα» σε μέλη και φίλους της παράταξης συγκροτήθηκε "Ομάδα Σκέψης" η οποία προχώρησε σε συστηματική διαβούλευση κατά το δίμηνο Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2017 με θέματα συζητήσεων, τις εκκρεμότητες περί οικοπέδων εντός του Δήμου και προτάσεις διαχείρισης ανά περίπτωση, βασικές παρεμβάσεις στην πόλη/καινοτόμες παρεμβάσεις, βραχυπρόθεσμοι στόχοι ανά τομέα (2017-2019), μακροπρόθεσμοι στόχοι (2019-2024).

Περισσότερα

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης απαντά σε όσα αναφέρονται στα κείμενα των παραιτήσεων τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάσια Σάρολα, Χάρης Σώζος και Θανάσης Παπαδημητρίου.  

Περισσότερα

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την Πέμπτη 26-03-2015, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας. Το θέμα αυτό μεταφέρεται προς συζήτηση μαζί με τη θεματική ενότητα <<Τεχνικά Έργα>>, τη Δευτέρα 30-03-2015 και ώρα 19:00 στα γραφεία της παράταξης, Χρ. Σμύρνης 143 - 151.

Περισσότερα

Στην τελευταία της συνεδρίαση, η Γραμματεία της "Στάσης Βύρωνα" αποφάσισε την οργάνωση θεματικών ανοιχτών συζητήσεων για θέματα-προβλήματα που απασχολούν το Δήμο μας, Οι θεματικές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της παράταξης, Χρ. Σμύρνης 143 - 151.

Περισσότερα

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την Πέμπτη 26-03-2015, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας. Το θέμα αυτό μεταφέρεται προς συζήτηση μαζί με τη θεματική ενότητα <<Τεχνικά Έργα>>, τη Δευτέρα 30-03-2015 και ώρα 19:00 στα γραφεία της παράταξης, Χρ. Σμύρνης 143 - 151.

Περισσότερα

Στην τελευταία της συνεδρίαση, η Γραμματεία της "Στάσης Βύρωνα" αποφάσισε την οργάνωση θεματικών ανοιχτών συζητήσεων για θέματα-προβλήματα που απασχολούν το Δήμο μας, Οι θεματικές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της παράταξης, Χρ. Σμύρνης 143 - 151.

Περισσότερα

Ο προηγούμενος Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς  με ανάρτησή του στο Facebook,  που δημοσιεύτηκε και σε τοπικά site κατηγορεί την νέα δημοτική αρχή για την μη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Για να ενημερωθούν οι δημότες και κάτοικοι του Βύρωνα με πληρότητα σας δίνουμε την ακριβή πραγματικότητα.

Περισσότερα

Έφυγε από κοντά μας σήμερα το απόγευμα ένα σημαντικό στέλεχος της αριστεράς στο Βύρωνα και της παράταξης, ο σύντροφος και συναγωνιστής Γιώργος Βάρδης.


Ο σύντροφος και συναγωνιστής ήταν ενεργό μέλος της «Στάσης Βύρωνα» από την ίδρυσή της. Η απώλεια του θα είναι μεγάλη.


Η κηδεία θα γίνει αύριο Σάββατο στις 12:00 μμ στο κοιμητήριο του Βύρωνα.


Ευχόμαστε στην οικογένεια του τα θερμά συλλυπητήρια μας . 

Περισσότερα

Βύρωνας 31 Αυγούστου 2014


"Με την ευκαιρία της ορκωμοσίας εύχομαι σε όλους σας καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα, καλή δύναμη και καλό κουράγιο στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων και δυσκολιών που θα συναντήσετε. 


Είμαι σίγουρος για δύο πράγματα, το ένα, πως το αίσθημα συντροφικότητας θα διακρίνει τις ενέργειες όλων, και το δεύτερο πως όλοι, ο καθένας από την δική του θέση ευθύνης μικρότερη η μεγαλύτερη, δεν θα ξεχάσουμε ούτε για μια στιγμή πως είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολλών και των πιο αδύναμων.


Και πάλι καλή επιτυχία σε όλουςΟ Γραμματέας της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα"


Γιώργος Βελεσιώτης

Περισσότερα

Παρατίθενται, αναλυτικά, τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τη Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα και επικεφαλής τον Άκη Κατωπόδη, βάση των επίσημων αποτελεσμάτων που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών στις 18 Ιουνίου 2014.

Περισσότερα

Την Τρίτη 18 Ιουνίου το Πρωτοδικείο Αθηνών ανακοίνωσε τα επίσημα αποτελέσματα των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 αντίστοιχα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα που αφορούν τις Δημοτικές Εκλογές στον Δ. Βύρωνα.   

Περισσότερα

Τα αποτελέσματα σταυροδοσίας του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα» όπως έχουν προκύψει από την καταγραφή των σταυρών που έκανε η Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» με τους αντιπροσώπους της.  Τα αποτελέσματα αυτά είναι ανεπίσημα και ενδέχεται όταν ανακοινωθούν τα τελικά από το Πρωτοδικείο, να υπάρξουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις.

Περισσότερα

Η συνέντευξη του υποψήφιου δήμαρχου Άκη Κατωπόδη “στο κόκκινο 105,5”, στην εκπομπή "Allegro μα με τρόπο" με την Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Μαΐου.


 

Περισσότερα

Ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα» και του υποψήφιου δημάρχου Άκη Κατωπόδη για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής 18 Μαΐου 2014


Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τους Βυρωνιώτες και να συνεργαστούμε μαζί τους για την αλλαγή στον Δήμο.

Περισσότερα

Την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Ταπητουργείου, θα μιλήσει ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ".
Ο Βυρωνιώτικος λαός την Κυριακή 18 Μαΐου έδωσε ξεκάθαρη εντολή. Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» είναι στο δεύτερο γύρο και διεκδικεί τη διοίκηση του Δήμου.

Περισσότερα

Κοινό δελτίο τύπου εξέδωσαν στις 6/5 ο υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης και υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής-Ρένα Δούρου» κ. Ερμίνα Κυπριανίδου για την αυριανή δίκη του απερχόμενου Δημάρχου Βύρωνα και υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη με την παράταξη του κ. Σγουρού, κ. Χαρδαλιά.

Περισσότερα

Οι απαντήσεις των υποψηφίων δημάρχων στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του τύπου, στην κοινή συνέντευξη των 6 υποψηφίων Δημάρχων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική στο Δημαρχείο Ζωγράφου στις 30-4-2014.


Δείτε το βίντεο

Περισσότερα

Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Μαΐου, στο κοιμητήριο του Δήμου Βύρωνα, πλήθος κόσμου από τον Βύρωνα αλλά και από όλη την Αθήνα αποχαιρέτησε το Κωνσταντίνο Κατωπόδη στο τελευταίο του ταξίδι για την γειτονιά των αγγέλων.   

Περισσότερα

350 Βυρωνιώτες και Βυρωνιώτισσες που με το έργο τους ή την ιδιότητας τους έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πόλη μας υπογράφουν την ακόλουθη "δήλωση υποστήριξης" στην Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» και τον επικεφαλής της Άκη Κατωπόδη.

Περισσότερα

Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» καταδικάζει απερίφραστα την τραμπούκικη και προβοκατόρικη καταστροφή εκλογικών κέντρων συνυποψήφιων μας δημάρχων.


Τέτοιες ενέργειες δεν αντιπροσωπεύουν ένα δημοκρατικό και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα.


Θεωρούμε αναγκαίο το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, από κοινού, να καταδικάσουν την τραμπούκικη αυτή ενέργεια.


Είναι αναγκαίο να συγκληθεί αμέσως η Διαπαραταξιακή Εκλογική Επιτροπή, η οποία έπρεπε ήδη να είχε λειτουργήσει.


Για την υλοποίηση των ανωτέρω έχουμε πάρει ήδη όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες.


Βύρωνας 16 Απριλίου 2014


Για την Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"


Άκης Κατωπόδης


Υποψήφιος Δήμαρχος 

Περισσότερα

"… Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες / ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες[...].


Κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε / βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί/


τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί / τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί!


Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι / μην έχεις πια την


πείνα για καμάρι!


Οι αγώνες που 'χεις κάνει δεν φελάνε/ το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε...."


(Ιάκωβος Καμπανέλλης, Το μεγάλο μας τσίρκο)

Περισσότερα

Αντιμέτωπος (ακόμη) με δικαστικές εκκρεμότητες της περιόδου Χαρδαλιά ο Δήμος Βύρωνα. Το κουβάρι των δικαστικών εκκρεμοτήτων της περιόδου Χαρδαλιά εξακολουθεί να ξετυλίγει η διοίκηση του Δήμου Βύρωνα, μη βρίσκοντας ακόμη την…άκρη, σχεδόν τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.


(αναδημοσίευση από την εφημερίδα "ΖΩ2")

Περισσότερα