Για την Οικονομική κατάσταση του Δήμου Βύρωνα


 

Με αφορμή την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό συμβούλιο για την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας και σχετικά με το τι παρέλαβε η νέα Δημοτική αρχή από την απερχόμενη, αλλά και τις διάφορες αναφορές που ακούγονται ακόμα και από επίσημα χείλη, για οικονομικά προβλήματα που έχει ο Δήμος, αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε για άλλη μια φορά.

Ο Δήμος Βύρωνα είναι χρεωμένος από την εποχή της Διοίκησης Χαρδαλιά με δάνεια που το ύψος των τοκοχρεολύσιων ανέρχεται σε περίπου 1.500.000 € ετησίως. Τα ποσά αυτά επί 9 χρόνια τα αποπλήρωνε ανελλιπώς η Διοίκηση Κατωπόδη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ικανοποιήσει πολλές ανάγκες που είχε ο Δήμος.

Οι επανειλημμένες συζητήσεις – ενημερώσεις που έχουν γίνει στα Δημοτικά συμβούλια, κατά την διοίκηση του κου Κατωπόδη, εκθέτουν όσους προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν μακρά θητεία στα Δημοτικά συμβούλια, για το ότι δήθεν ανακάλυψαν τώρα «την Αμερική».

Αν από υπερβάλλοντα αντιπολιτευτικό ζήλο έταξαν «λαγούς με πετραχήλια» δεν μας αφορά.

Σαν Δημοτική αρχή παραδώσαμε ένα Δήμο οικονομικά και λειτουργικά κατά πολύ καλλίτερο από ότι παραλάβαμε.

Εκτός από τα 13,5 εκ. € των δανείων, αποπληρώσαμε υποχρεώσεις ακόμα 10 εκ €, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο με covid και ενεργειακή κρίση.

Παρόλα αυτά τα προβλήματα, προσφέραμε υπηρεσίες στους Δημότες που δεν είχαν προηγούμενο, με σεβασμό πάντα στο δημόσιο χρήμα.

Για τον λόγο αυτό είμαστε υπερήφανοι και όλα όσα ακούγονται ή ψιθυρίζονται είναι εκ του πονηρού.

Για την «Στάση Βύρωνα»

Ο επικεφαλής

Άκης Κατωπόδης

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι:

Θέμης Τέγος

Λεμονιά Κλωνάρη