ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

 

του Πάνου Τριγάζη

 

Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι αθλητές των ρίψεων είναι μεγαλόψυχοι και μεγαλόκαρδοι. Αυτό ίσχυε και για τον Σταύρο Μουταυτσίδη, βαλκανιονίκη της σφυροβολίας και πρωταθλητή Ελλάδας, με της οποίας τα χρώματα συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς του Μονάχου (1972).

Δυστυχώς, ο βυρωνιώτης και Εβρίτης Σταύρος έφυγε από την ζωή στις 13 Μαρτίου 2021, απροειδοποίητα, ξαφνικά και πρόωρα (73 ετών), προδομένος από την καρδιά του, που έπαψε να χτυπά ενώ βρισκόταν στον δρόμο.

Παιδί προσφύγων από την Βουλγαρία, γεννήθηκε το 1947 και μεγάλωσε στην Κυανή Έβρου. Σπούδασε στην Αμερικανική Γεωργική Θεσσαλονίκης, εντασσόμενος παράλληλα ως αθλητής στον ΠΑΟΚ, καταρρίπτοντας διαδοχικά το πανελλήνιο ρεκόρ της σφυροβολίας.  Αποφοιτώντας, μετακόμισε στην Αθήνα και εγγράφηκε στον Παναθηναϊκό, με τα χρώματα του οποίου έδωσε πολλούς αγώνες.

Μεγάλη η θλίψη στην ευρύτερη οικογένειά μας, θα έλεγα και στην μεγάλη οικογένεια του κλασικού αθλητισμού. Διότι ο Σταύρος Μουταυτσίδης, πέραν των δικών του σπουδαίων αθλητικών επιδόσεων, υπήρξε και προπονητής σφυροβολίας, αναδεικνύοντας νέους πρωταθλητές. Επιπλέον, υπήρξε προοδευτικός άνθρωπος και καλός οικογενειάρχης, έχοντας μεγαλώσει τρία παιδιά με την σύζυγό του Αριστέα Παιτάρη, γαλουχημένα με τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Παρά τους αναπόφευκτους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, η κηδεία του Σταύρου Μουταυτσίδη έγινε στο Κοιμητήριο του Βύρωνα την Τετάρτη το μεσημέρι, με πολλές παρουσίες από τον χώρο του αθλητισμού, τον δήμο Βύρωνα και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ειδικότερα, προσήλθαν για το  στερνό αντίο ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραγιάννης,, Δημήτρης Κόκκαλης και Χρήστος Σπυρόπουλος, καθώς και στελέχη της Αθλητικής Επιτροπής του δήμου Βύρωνα.

Θερμότατα συλλυπητήρια στις συντρόφισσες Αριστέα και Ματίνα, καθώς και στους γιούς του Βαγγέλη και Λεωνίδα. Ο βαλκανιονίκης Σταύρος θα παραμείνει στην μνήμη πολλών, ως πρωταθλητής της καρδιάς τους.

 

Πάνος Τριγάζης είναι  μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα