"Δεν είμαστε εμείς διψασμένοι για εξουσία"

Βύρωνας 30 Αυγούστου 2014

Δεν ασχολούμαστε και δεν μας ενδιαφέρουν τα εγκαίνια μισοτελειωμένων έργων. Ούτε οι φιέστες και οι Ρωμαϊκές γιορτές αποχώρησης. Άλλωστε ο κάθε δημότης καθημερινά αντιμετωπίζει τις απογυμνωμένες από προσωπικό και υποβαθμισμένες δημοτικές υπηρεσίες. Πρόκειται για φαινόμενα και κινήσεις τέλους εποχής. Ο λαός του Βύρωνα άλλαξε σελίδα. Προκύπτει επομένως μια νέα αρχή.

Τι περιμένει ο δημότης από τη νέα δημοτική αρχή;

  • Πρώτον, να μην είναι απλώς διαχειριστική. Που θα στρογγυλέψει τις επιδράσεις του Καλλικράτη. Που θα κάνει το διαμεσολαβητή μικρών και μεγάλων συμφερόντων.
  • Περιμένει μια νέα αρχή, που θα ανατρέψει απόψεις και δράσεις, που οδήγησαν το Βύρωνα ένα βήμα πριν την καταστροφή.
  • Περιμένει μια δημοτική αρχή που θα υπηρετήσει το κοινωνικό συμφέρον, που θα έλθει σε αντίθεση με τα μνημόνια και τις επιπτώσεις τους, το φασισμό, και την κάθε μορφής διάκριση κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική ή άλλη.
  • Περιμένει να έχει τη δύναμη και τη βούληση να κάνει ανατροπές. Απέναντι σε προβλήματα δύσκολα που δεν δημιούργησε. Απέναντι σε μία κυβέρνηση που επιτείνει τη διάλυση. Σε μια περίοδο που αφανίζονται δομές και υπηρεσίες της πόλης.

Η νέα δημοτική αρχή χρειάζεται την συμμετοχή και ενεργοποίηση των δημοτών και των κατοίκων του Βύρωνα. Χρειάζεται κάθε πολίτη, φορέα, συλλογικότητα, επαγγελματικές ομάδες, κινήματα για να διεκδικήσει μαζί τους κοινωνικές δομές, και δημόσιο χώρο.

Οφείλει να ενοποιήσει όλες τις δυνάμεις της πόλης σε μία κοινή πρόταση – προσπάθεια και να δημιουργήσει νέες μορφές δημοκρατικής οργάνωσης της κοινωνίας. Πράγμα δύσκολο αλλά απαραίτητο.

Η νέα δημοτική αρχή θα είναι φορέας μιας ηθικής και πολιτιστικής μεταρρύθμισης , εργαστήρι δημοκρατίας με διαφάνεια και κοινωνικό πρόσωπο, χωρίς φορομπηχτικές λογικές, που θα βάλει φρένο στην άκριτη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, για το καλό του κάθε Βυρωνιώτη.

Ο πλουραλισμός των ιδεών, η συμμετοχικότητα και συλλογικότητα των δημοτών και κατοίκων, η ενημέρωση, η αλληλεγγύη, η ατομική και συλλογική προσφορά και ευθύνη, η δημόσια έκφραση θα εμπνεύσουν τη νέα δημοτική αρχή.

Η νέα δημοτική αρχή δεν θα είναι παρένθεση, ούτε μία από τα ίδια.

Εμπνεόμαστε από το κοινωνικό συμφέρον, την ενεργή συμμετοχή των δημοτών, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και όχι από την δίψα για εξουσία

Η ευθύνη είναι μεγάλη. Γιατί δεν διακυβεύονται μόνο τα όνειρα των δημοτών , αλλά και το μέλλον της πόλης.

Γράφουμε μία καινούρια σελίδα στην ιστορία του Βύρωνα. Η «Στάση Βύρωνα» θα είναι εκεί και εύχομαι να είστε και όλοι εσείς. Καλή δύναμη σε όλους

Η Γραμματεία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα"