"Τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί" - μήνυμα για την 25η Μαρτίου

Τα χρόνια περνάνε, οι εποχές αλλάζουν, αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα παραμένουν ανατριχιαστικά επίκαιρα. Η εθνικοαπελευθερωτική αλλά και κοινωνική Επανάσταση του 1821 ξαναγίνεται επίκαιρη γιατί έχει δύο βασικά διδάγματα να μας δώσει.

  • ότι για να καταφέρει κάτι ο λαός πρέπει να είναι ενωμένος από τη μια αλλά και ανεξάρτητος από την άλλη, και 
  • ότι ο αγώνας και ο ξεσηκωμός πρέπει να είναι ολομέτωπος: και ενάντια στις ξένες επιβουλές και πιέσεις αλλά και ενάντια στην ντόπια άρχουσα τάξη.

Έτσι λοιπόν και σήμερα στη χώρα μας: οι "ξένοι τραπεζίτες" ξαναγυρνούν για να μείνουν και να μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία, αλλά πάνω απ' όλα οι "Έλληνες μεσίτες" καιροφυλακτούν για να μας φέρουν ένα μέλλον με δεινότερες οικονομικές συνθήκες, λιγότερη δημοκρατία, λιγότερα δικαιώματα, μα με περισσότερα μνημόνια και περισσότερα κέρδη για τους ίδιους...

Έτσι λοιπόν και σήμερα στον δήμο μας: οι εξωτερικοί ρυθμιστές (κυβέρνηση και Τρόικα) που φτιάχνουν το καινούριο, ζοφερό τοπίο δεν συναντούν κανένα μα κανένα εμπόδιο από την υπάρχουσα δημοτική αρχή.

Μόνη ελπίδα, μόνος τρόπος για να ξεκινήσει η ριζική ανατροπή αυτής της κατάστασης στην πόλη μας είναι να συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα".

Για να γίνει ο Βύρωνας πόλη των δημοτών και όχι των "μεσιτικών" πελατειακών σχέσεων, της κακοδιαχείρισης, της μόστρας και του αυταρχισμού.

Γιατί έχουμε περισσότερη δύναμη απ ό,τι φανταζόμαστε.

Γιατί ... Η ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ!  

Βύρωνας 25 Μαρτίου 2014

Για την Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"

Άκης Κατωπόδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα, Δημοτικός Σύμβουλος