Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Στάσης Βύρωνα

Με βάση το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών εκτιμούμε ότι ο λαός του Βύρωνα επιβράβευσε το ήθος, τη συνέπεια και τη δημιουργικότητά μας σε αυτή την πρώτη θητεία, συνυπολογίζοντας το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που διαμόρφωσε η προηγούμενη Διοίκηση, καθώς και τις όποιες ελλείψεις και τα λάθη μας.

 
Μας καλεί επίσης να αγωνιστούμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αφ’ ενός για την επίλυση βασικών προβλημάτων της πόλης και αφ’ ετέρου για να πραγματοποιήσουμε έργα πνοής με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον που μας αξίζει.
 
Εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δημοκρατικό λαό του Βύρωνα που με την ψήφο του μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε μία νέα θητεία στη Δημαρχία της πόλης μας, στις 2 Ιουνίου.
 
Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει με τη διακήρυξη και το πρόγραμμά μας πριν τις εκλογές, το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής απαιτεί προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες πολλών δημοτικών συνδυασμών για να υπάρξει δημοτική αρχή που θα αποτυπώνει την βούληση των πολιτών και θα ανταποκριθεί στις καθημερινές προκλήσεις.
 
Από τη δική μας θέση δηλώνουμε έτοιμοι από καιρό και απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης, ώστε να επεξεργαστούμε άμεσα τους άξονες ενός κοινού προγράμματος δράσης. Η πρόκληση είναι μεγάλη για όλους και όλες.
 
Είναι ιστορική ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας τις παθογένειες της πόλωσης και της παραταξιοποίησης και να αναζητήσουμε συγκλίσεις δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα άλλο δημοκρατικό πολιτισμό στη διοίκηση του Δήμου.
 
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης
& Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα»