ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΟΝΑΧΑ Ο ΑΠΡΑΓΟΣ

Κανένας μας δεν βρίσκει ευχαρίστηση στις αντεγκλήσεις αυτή την περίοδο της κρίσης που αγωνιά για την επόμενη μέρα. Ζητούμενο για όλους να μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας. Στο Βύρωνα, το μεγάλο στοίχημα ήταν να μη θέσουμε σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων και συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Με βάση τα δεδομένα τα καταφέραμε πολύ καλά σαν Δημοτική αρχή, Δήμος και συνεργαζόμενα νομικά πρόσωπα και φορείς.

Στο χώρο του κοιμητηρίου το κυλικείο και το ανθοπωλείο έκλεισαν, ανεξαρτήτως της θέλησής μας, με νόμο της κυβέρνησης, όπως και χιλιάδες συναφείς επιχειρήσεις στην επικράτεια, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η ένταξη της Δημοτικής επιχείρησης στα μέτρα αναστολής επιχειρηματικής δραστηριότητας διασφαλίζει πλήρως τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και την προβλεπόμενη αποζημίωση ειδικού σκοπού από το κράτος προς κάθε εργαζόμενο. Παράλληλα, κατοχυρώνει τη δυνατότητα συμμετοχής της Δημοτικής επιχείρησης σε πιθανές μελλοντικές ευεργετικές διατάξεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία. Επίσης με εντολή του δημάρχου θα δουλέψουμε για την αναπλήρωση οποιασδήποτε μισθολογικής απώλειας κάθε εργαζόμενου από την ίδια τη ΔΕΑΔΒ Α.Ε.( ας είχαν όλοι οι εργαζόμενοι ανάλογη μεταχείριση). Παρ’όλες τις εξηγήσεις  και διευκρινήσεις που δόθηκαν εγκαλείται και καταγγέλλεται η Δημοτική επιχείρηση και ο Δήμος , από τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο, γιατί “φορτώνουμε στους εργαζόμενους τα βάρη της πανδημίας”, “συναινεί σε αντεργατικές πολιτικές”, “ζήλεψαν την αυθαιρεσία του ιδιωτικού τομέα”κ.α. (είναι αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου; γενικής συνέλευσης; γιατί δεν υπογράφεται; θολό τι είναι τέλος πάντων). Και άλλες ανυπόγραφες ή αμφιβόλου νομιμότητας καταγγελίες, από φορείς “σφραγίδες”, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου διαμαρτύρονται υποκριτικά για καθετί μπορεί να ερεθίσει όσους δεν γνωρίζουν. Μάλιστα εγκαλείται ο Σύριζα και ο Τσίπρας για αδιαφορία. Ένας, βεβαίως-βεβαίως, έχει το προνόμιο να νουθετεί και να εγκαλεί  πρωθυπουργούς. Ο τα πάντα επικρίνων και τους πάντας κακολογών. Για άλλη μία φορά η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα προτρέχει και  για άλλη μία φορά θα εκτεθεί .Έχει ξανασυμβεί, το έχει ξαναπάθει. Αν και τότε οι καταγγελίες τους είχαν αποδέκτες βουλευτές, υπουργούς έως και τη Βουλή των Ελλήνων, όταν αποδείχθηκε το λάθος τους με παμψηφεί  απόφαση δικαστηρίου και ενώ τους έχει ζητηθεί δημόσια η επανόρθωση,  τήρησαν σιγή ιχθύος. Αποκαλύφθηκε η πρόθεση  των ενεργειών τους, και η ευαισθησία που τους διακρίνει για την αποκατάσταση της αλήθειας. Θα τους πρότεινα λοιπόν, να βγουν από την γυάλα τους και να μάθουν να οσμίζονται τα πραγματικά προβλήματα των Δημοτών και της πόλης. Η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται πέρα από όσα αναφέρετε στις καταγγελίες σας. Αφήστε  τις μακροσκελείς αναλύσεις, για νάχουμε να λέμε, σκοπεύοντας στην ένταση για την ένταση και την διαμαρτυρία για την διαμαρτυρία. Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από αυτά. Έχει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης να αντιμετωπίσει.

Κάθε είδους κριτική, ακόμα και πολεμική είναι αποδεκτή αν προϋποθέτει ένα κοινό έδαφος. Παράγει διάλογο και στοχεύει στη λύση του προβλήματος. Η διαφωνία μάλιστα, όταν στηρίζεται σε επιχειρήματα αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, ύψιστο στοιχείο στο διάλογο. Εδώ όμως, χωρίς έρευνα, γνώση ,ένταξη του “μερικού” στο “γενικότερο” χρησιμοποιούν ελαφρόμυαλους, που κάνουν πολιτική με βιντεάκια στο διαδίκτυο, ή εγκλωβίζουν στην πολεμική τους, ακόμα και δημοτικές παρατάξεις (πρώην δημοτικός σύμβουλος στο αυτοκίνητο με νυν δημοτικό σύμβουλο, Ultra αριστεροί και οι δύο και η ντουντούκα να παραπληροφορεί τους δημότες .Άλλα να λένε στην ντουντούκα και άλλα στην ανακοίνωση που παραθέτουν στο site τους). Τα γεγονότα όμως είναι ξεροκέφαλα και διαψεύδουν την προσπάθεια διαστρέβλωσης, αλλοίωσης της αλήθειας και παραπλάνησης των Δημοτών. Τόπο τότε παίρνει η παραπληροφόρηση και η διαστροφή της πραγματικότητας. Προσπαθούν να μας πείσουν με συκοφαντίες, αοριστίες και ανακρίβειες. Όλοι όμως αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά ξεκινούν από την πρόθεση να κλονίσουν την πίστη στη Δημοτική αρχή και στο Δήμαρχο με ειρωνείες, διασυρμούς και φρασεολογία προκλητική και άδικη. Αιτία όλων είναι η δίψα για συνδιοίκηση και άσκηση εξουσίας, την οποία γεννά η πλεονεξία και η φιλαρχία. Δεν είμαι τόσο ανόητος να αγαπώ την φιλονικία. Τις αλήθειες αυτές ,αισθάνομαι ότι, οφείλουμε και πρέπει να αναγνωρίσουμε. Ας σταματήσω όμως, γιατί δεν είναι δύσκολο να γίνεις ίδιος, όταν ασχολείσαι σοβαρά με όσους ασκούν κριτική που δεν αντέχει στην κοινή λογική.

Εμείς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τα λόγια με τα έργα. Πολιτευόμαστε με πνεύμα ελεύθερο και στην καθημερινή επικοινωνία χωρίς καχυποψία. Δυστυχώς εισπράττουμε, ευτυχώς από λίγους, σκυθρωπή αποδοκιμασία ,η οποία δεν μας καθορίζει, αλλά όσο νάναι  μας επηρεάζει.

Πάγκαλος Βασίλειος

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΑΔΒ Α.Ε ΟΤΑ)