Σε πανηγυρικό κλίμα τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της "Στάσης Βύρωνα"

Σε πανηγυρικό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου του Βύρωνα πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα".
 
Με κεντρικό σύνθημα "ΣυνεχίΖουμε με Ήθος και Συνέπεια", ο Δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης εξήρε τον παλμό αλλά και την ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση του κόσμου ο οποίος συγκεντρώθηκε παρά την καταρρακτώδη βροχή, αστειευόμενος χαρακτηριστικά πως "με βροχή και με χαλάζι, τίποτα πια δεν μας τρομάζει"!
 
Και συνέχισε, τονίζοντας πως "δεν τρομάξαμε με απίστευτες δυσκολίες που βρήκαμε όταν αναλάβαμε τον Δήμο του Βύρωνα. Και βεβαίως γνωρίζουμε πως, μπαίνοντας σε μία σειρά τα πράγματα είναι πλέον πολύ καλύτερα".
 
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους για την συμπόρευσή τους, ενώ καλωσόρισε τους νέους και τις νέες που "ζητούν μία καλύτερη ζωή σε αυτή τη γενιά της κρίσης "επισημαίνοντας πως πρέπει να παλέψουμε ώστε "να τους δώσουμε προοπτική και καλύτερες δυνατότητες".
 
Εγγυήθηκε ταυτόχρονα πως "δεν θα γυρίσουμε στα παλιά", επισημαίνοντας πως "η Δημοκρατία, η Διαφάνεια και η Διαβούλευση εγκαταστάθηκαν για τα καλά στον Βύρωνα" και προσθέτοντας πως "δεν σκοπεύουμε να τα χαρίσουμε σε όσους έφεραν τον Δήμο σε αυτή την άσχημη κατάσταση την οποία παραλάβαμε". 
 
Ταυτόχρονα ο κ. Κατωπόδης αναφέρθηκε στην ανοικτή και άμεση διακυβέρνηση που εφάρμοσε κατά την διάρκεια της θητείας του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "το γραφείο του Δημάρχου επί της θητείας μου ήταν και είναι πάντα ανοικτό".
 
Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία και στον Απολογισμό της Παράταξης, επισημαίνοντας πως "είναι τόσα πολλά που κι εγώ ο ίδιος μερικές φορές τα ξεχνώ". Μεταξύ άλλων, ο Άκης Κατωπόδης επισήμανε τις αυξημένες επιδόσεις του Δήμου στην Καθαριότητα και τα ποσοστά ανακύκλωσης που φέρνουν το Βύρωνα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των Δήμων της χώρας (από 2.5% σε 17% κατά την τελευταία πενταετία), το τιτάνιο έργο της οικονομικής διάσωσης του Δήμου (έχοντας παραλάβει το 2014 μόλις 10.000€ ταμειακά διαθέσιμα), όπως και τα έργα υποδομής που υλοποιούνται ή έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Ωστόσο, το ενδιαφέρον των παρισταμένων τράβηξε η αναφορά του Δημάρχου στο Πρόγραμμα της "Στάσης Βύρωνα" για την επόμενη τετραετία. Το ιδιαίτερα πλούσιο, κοστολογημένο και με έμφαση στην Καθημερινότητα του Πολίτη πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του οδοφωτισμού της πόλης με σχεδόν 4.000 λαμπτήρες LED
  • Την εκτεταμένη δράση αναπλάσεων δρόμων και πεζοδρομίων
  • Την ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Λαζάρου
  • Την ολοκλήρωση της Ανάπλασης Προσφυγικών Καρέα και του Αντιπλημμυρικού Έργου Καρέα
  • Την υλοποίηση του σχεδιασμού για την κατασκευή ακόμα 15 υπόγειων κάδων απορριμάτων
  • Την Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στον Κινηματογράφο "Νέα Ελβετία"
  • Την Ανάπλαση και Κατασκευή νέων Κυκλοφοριακών Κόμβων στη Νέα Ελβετία.
Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Πόπη Σταυροπούλου, καθώς επίσης και οι Άννα Παραγυιού (Υποψήφια Δήμαρχος Καισαριανής), Ιωάννα Κοντούλη (Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Χριστοφορίδης (Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος), Μιχάλης Σταυρουλάκης (Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος) και Γιώργος Λένης (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης με την παράταξη Ηλιου-πόλις). 

 Η ομιλία του Δημάρχου Βύρωνα: