Ζούμε με τη στέρηση του δικαιώματος του να μπορούμε να ορίζουμε τις ζωές μας

Η νεολαία σήμερα βιώνει την πιο σκληρή επίθεση από τη κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά, μετατρέποντας μας σε μια γενιά χαμένη. Είμαστε αυτοί που θα ζήσουμε χειρότερα από τους γονείς μας, σε μια κοινωνία όπου η παιδεία δέχεται επίθεση σε όλες τις βαθμίδες της, η ανεργία ξεπερνά το 60 % στους νέους ενώ στις νέες γυναίκες το 67% και μόνος δρόμος φαντάζει η μετανάστευση, καθώς, στη χώρα μας δε φαίνεται να υπάρχει διέξοδος. Όσοι "τυχεροί" καταφέρουν να βρούν εργασία είναι, είτε μέσα από προγράμματα σύγχρονης δουλείας (προγράμματα Voucher) με 3μηνες και 6μηνες συμβάσεις ανασφάλιστοι με 350 ευρώ το μήνα, είτε, σε ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας.

Ζούμε με τη στέρηση του δικαιώματος του να μπορούμε να ορίζουμε τις ζωές μας "κλεισμένοι στα παιδικά μας δωμάτια". 

Αυτό το μέλλον δε θέλουμε και δε μπορούμε να το επιτρέψουμε για τη γενιά μας. Μπορούμε και θέλουμε όμως να ζήσουμε αλλιώς. Μετέχουμε στους αγώνες για την Ανατροπή και μαζί με την Αριστερά δίνουμε μικρές και μεγάλες μάχες για τη ζωή μας. Είμαστε ρεαλιστές και γνωρίζουμε ότι αυτή η κατάσταση δε μπορεί να μείνει η ίδια.

Θα αλλάξουμε την πόλη μας. Ονειρευόμαστε ένα δήμο με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, που θα έχει βασική της προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών, και της νεολαίας. Θα κάνουμε τα αυτονόητα για εμάς, θα αρχίσουμε από τη καταμέτρηση των ανέργων στο δήμο μας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και θα χρησιμοποιήσουμε τις δομές του δήμου για τη δημιουργία συνεργατικών μορφών οικονομίας.

Απαιτούμε το πλαίσιο εκείνο που θα καλύπτει και τις ανάγκες των νέων, αλλά και θα βγάλει τον κόσμο από τη μοναξιά του, για να κάνουμε το Βύρωνα μας, μια ζωντανή πόλη. Τα όπλα μας σε αυτή τη μάχη, θα είναι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

  • Κανείς να μη ξαναπληρώσει 50 ευρώ για να αθληθεί στην Εργάνη,
  • να μη πληρώνουν οι νέοι και οι άνεργοι για τα φεστιβάλ,
  • επιστροφή των Παμβυρωνείων,
  • δημιουργία studio ηχογραφήσεων για τα νέα συγκροτήματα.
  • Ενίσχυση των πολιτιστικών ομάδων του δήμου και δημιουργία καλλιτεχνικών φεστιβάλ από αυτές τις ομάδες.
  • Στόχος μας, η δημιουργία κέντρου νέων και οι δωρεάν προβολές στο δημοτικό κινηματογράφο.
  • Επιπλέον, μπορούμε να διευκολύνουμε τους φοιτητές της πόλης μας, με άμεση και δωρεάν σύνδεση με την Πανεπιστημιούπολη χρησιμοποιώντας τη δημοτική συγκοινωνία.

Το κυριότερο για εμάς όμως, είναι η δημιουργία ενός τείχους αντίστασης στις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας. Δε θα αφήσουμε κανέναν μόνο του στη κρίση, καμία οικογένεια χωρίς φαγητό και ρεύμα, κανένα σπίτι να πέσει στα χέρια της τράπεζας και θα τσακίσουμε τους φασίστες από τη γειτονιά μας. Ο Βύρωνας να ξαναγίνει πόλη της αλληλεγγύης και των κοινωνικών αγώνων.

Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Θα ξαναγίνουμε η γενιά της ανατροπής, είναι πλέον μονόδρομος για τη ζωή μας, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια μας. Για εμάς, ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι ο κόσμος μπορεί να μείνει ο ίδιος. 

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την «Στάση Βύρωνα»

Άννα-Μαρία Λιμάκη,

Γιώργος Γεραμάνης,

Αντώνης Γεωργαντάς.