Υπό κατάρρευση ο Ελληνικός αθλητισμός

Η παραπάνω απόφαση καταστρέφει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και βάζει σοβαρά εμπόδια στη διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων όπως και των εθνικών ομάδων. Έτσι στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, που είναι πολλά τα τελευταία χρόνια, θα προστεθούν και καινούρια.

Όλοι μας γνωρίζουμε και στην πόλη μας αλλά και παντού στη χώρα, τα τεράστια προβλήματα που οι μνημονικές λογικές επέβαλαν και τα οποία δεν θα σταματήσουν εδώ. Δεν είναι μόνο η υποχρηματοδότηση των αθλητικών φορέων, αλλά και:

  • Η πλήρης εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων που εμφανίζουν εικόνα τριτοκοσμικής χώρας.
  • Ο ασφυκτικός οικονομικός και διοικητικός περιορισμός των φορέων της αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τόσο τους αθλητικούς φορείς και τις δραστηριότητές τους, αλλά και να αναπτύξουν τα προγράμματα «Άθληση για Όλους» που γίνονται με ευθύνη του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑ) στην πόλη μας.

Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες,

Σήμερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι από τα πρώτα θύματα των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βρίσκεται σήμερα προ της οριστικής απαξίωσης και κατάρρευσης. Το κράτος ουσιαστικά αποσύρεται από την χρηματοδότηση του αθλητισμού, μετατρέποντάς τον από κοινωνικό αγαθό σε εμπορικό προϊόν για λίγους.

Η «Στάση Βύρωνα» και ο υποψήφιος δήμαρχος Άκης Κατωπόδης δεσμεύονται να αγωνιστούν μαζί με τους αθλητικούς φορείς της πόλης μας για μια άλλη πολιτική για τον αθλητισμό.

Δεσμεύονται για ένα σύστημα φυσικής αγωγής και αθλητισμού ενιαίο, κοινωνικό και δημοκρατικό με σαφή πολιτικά, κοινωνικά, και ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά.

Δίνοντας προτεραιότητα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την άθληση για όλους, αλλά και την φυσική αγωγή για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Για την Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"

Άκης Κατωπόδης 

Υποψήφιος Δήμαρχος, δημ. σύμβουλος