Υγεία: Γιατί παλεύουμε...

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται καθημερινά από τις επιπτώσεις των αντικοινωνικών μνημονιακών μέτρων, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιδίδεται σε μιαν ανηλεή επίθεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Παράλληλα με τη διάλυση και το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων σε ολόκληρη τη χώρα, το υπουργείο Υγείας προχώρησε τους καταστροφικούς σχεδιασμούς του και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πια δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθώς οι άνεργοι φτάνουν το 30%, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ανασφάλιστοι αυξάνονται ραγδαία, ενώ χιλιάδες μικροέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι έχουν μείνει χωρίς υγειονομική κάλυψη λόγω χρεών στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Ήδη κατά τα τέσσερα χρόνια της μνημονιακής καταιγίδας, εκτός από την υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας, οι πολίτες έχουν επιβαρυνθεί οικονομικά με την επιβολή συμμετοχής 15% στις εξετάσεις, με εισιτήριο στα νοσοκομεία, με αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, με την επιβολή ενός ευρώ ανά συνταγή και με την διαφαινόμενη επιβολή 5 ευρώ για την επίσκεψη και στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στο δήμο Βύρωνα τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν δημιούργησε κανένα δίχτυ προστασίας για τους πολίτες του Βύρωνα που βρέθηκαν άνεργοι, ανασφάλιστοι, χωρίς δυνατότητα για εξετάσεις, φάρμακα, περίθαλψη αλλά στήριξε και στηρίζει την πολιτική Σαμαρά-Βενιζέλου υποδεχόμενη με θέρμη και χαμόγελα τον μνημονιακό υπουργό καταστροφέα της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Προτείνουμε - Προγραμματίζουμε:

  1. Την ανάπτυξη ενός μεγάλου κινήματος του λαού για την προστασία των ανέργων, των απόρων, και των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.
  2. Την ανάληψη από το δήμο των βιβλιαρίων απορίας.
  3. Την ενίσχυση των οργανώσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Ως νέα δημοτική αρχή έχουμε σαν στόχο την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όλων των γιατρών και φαρμακοποιών του Βύρωνα στην παραπάνω προσπάθεια.
  4. Την διατήρηση και αναβάθμιση του κέντρου υγείας Βύρωνα με στόχο την εικοσιτετράωρη λειτουργία του όλες τις ημέρες του χρόνου, με πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Χρήστος Σπυρόπουλος

Χειρουργός Ουρολόγος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της "ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ"