Χρήστος Δεβερτζής

Θεατρολόγος, σκηνοθέτης

 

Γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1994 . Γέννημα θρέμμα Βυρωνιώτης, ανήκει σε μια από τις πρώτες οικογένειες του Βύρωνα που ήρθαν από τη Μικρά Ασία πρόσφυγες και έχτισαν σπίτι. Το σπίτι αυτό , αν και πολυκατοικία πλέον , βρίσκεται στην καρδιά του Βύρωνα, την Αγορά το πέρασμα για σχεδόν όλους τους συνδημότες του Χρήστου.
Από μικρός είχε μεγάλη αγάπη για τα πολιτισμικά, μέσω του σχολείου του κυρίως. Συμμετείχε ανελλιπώς σε γιορτές και παραστάσεις, αρχικά του 3ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα και έπειτα του 1ου Γυμνασίου κ Λυκείου. Μεγαλύτερη στιγμή το 1ο πανελλήνιο θεατρικό βραβείο,στη 3η γυμνασίου, με την παράσταση "το Πνεύμα των Χριστουγέννων" σε σκηνοθεσία της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών , Αποστολίας Ζορμπά, με τον Χρήστο να έχει το πρωταγωνιστικό ρόλο.
Την περίοδο του Πανεπιστημίου, αν και οι ώρες απασχόλησης του ήταν πολλές στη Φιλοσοφική σχολή και στον Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, από το οποίο βγήκε ως αριστούχος, ο Χρήστος παρέμεινε ενεργός πολιτιστικά στο Βύρωνα και μαζί με άλλους αποφοίτους του 1ου κ 2ου ΓΕΛ Βύρωνα, υπό την προτροπή και προσπάθεια δύο καθηγητριών που είχαν και αυτές αποφοιτήσει, της Λουκία Αντωνίου και της Ματούλας Τζανετοπούλου, δημιούργησαν τη θεατρική ομάδα οι "Απόφοιτοι".
Από το 2014 ο Χρήστος συμμετείχε σε 4 παραστάσεις με αρχή τους "Μονολόγους της Γάζας" σε σκηνοθεσία Χάρη Αρώνη, "Η Μικρή μας Πόλη" σε σκηνοθεσία Μάριου Μουρελάτου και "Ρωμαίος & Ιουλιέτα" του Μπόστ και "Μακμπέθ'' του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του ιδίου του Χρήστου προτού αποχωρήσει λόγω της φοίτησης του στην Ανώτατη Δραματική Σχολή "Ιάκωβος Καμπανέλλης" στην οποία φοιτά και σήμερα.
Όταν αποφοιτήσει και από εκεί θα ήθελε να συνεχίσει όπως μπορεί να προσφέρει στον Βύρωνα και να μοιράζεται τα όσα έμαθε, μαθαίνει και θα μάθει.
Η συμμετοχή του Χρήστου σε αυτές τις εκλογές γίνεται για δύο λόγους. Αρχικά επειδή πιστεύει στη συνέχεια των πραγμάτων και στην ολοκλήρωση των Έργων, θεωρεί πως δεν υπάρχει ισχυρότερη επιλογή για τον Βυρωνα από τον Γρηγόρη Κατωπόδη. Το ήθος, η συνέπεια και η προσπάθεια του νυν Δημάρχου οφείλουν να ενισχυθούν από όσους αγαπούν τον Βύρωνα.
Έπειτα ο δεύτερος άξονας που τον ώθησε να κατέβει υποψήφιος με τη Στάση Βύρωνα είναι η κοινή αντίληψη πως δίχως πολιτισμό δε μπορεί να αναδειχθεί τίποτα.
Από την καθαριότητα του Δήμου μας, μέχρι τα φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο, όλα αποτελούν δείγματα πολιτισμού ενός ανώτερου δήμου στον οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι και εφόσον αυτό είναι από τα πρώτα στην ατζέντα του δημάρχου και της παράταξης τότε ο Χρήστος Δερβεντζής θα βρίσκεται μαζί σε αυτή την συνέχιση της προσπάθειας.