Τριτοκοσμικές εικόνες στον 7ο Παιδ. Σταθμό Βύρωνα

Μέλη του ΔΣ του ΝΠΔΔ Παιδικών Σταθμών της "Στάσης Βύρωνα" σε επίσκεψη τους στον 7ο Παιδικό Σταθμό διαπίστωσε σημαντικά κτιριακά προβλήματα τα οπαία που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια των νηπίων και των εργαζομένων στο σταθμό αυτό.

Σε σχετική ερώτηση μας στην διευθύντρια του "ΝΠΔΔ Παιδικών Σταθμών",  μας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει ενημερωθεί εδώ και ένα χρόνο η τεχνική υπηρεσία για τα προβλήματα αυτά αλλά δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τον δήμο για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών αυτών.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα" καλεί τον κο Φίλιππο Καρατζά και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας να μας απαντήσουν για το τι προτίθενται να πράξουν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που παρουσιάζονται παρακάτω.

Η υγρασία και η μούχλα στην τουαλέτα της διευθύντριας.

O χώρος εργαζομένων παρουσιάζει εμφανή τα στοιχεία της υγρασίας και διάβρωσης.

Σκουριασμένο καλοριφέρ που δεν λειτουργεί γιατί είναι σπασμένοι οι σωλήνες.

Τα σημάδια της διάβρωσης  από την υγρασία στην αίθουσα διδασκαλίας των νηπίων είναι εμφανή. Οι ζωγραφιές που είναι κρεμασμένες καλύπτουν τις ζημιές.

Υγρασία και ξεφλουδισμένοι τοίχοι στα μπάνια των νηπίων.

Ξεφλουδισμένοι τοίχοι στην αίθουσα αναμονής του σταθμού. 

Τουαλέτες προσωπικού

Προαύλιος χώρος ακατάλληλος για χρήση από τα παιδιά. Θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί χλοοτάπητας και τα παιδιά να έπαιζαν με ασφάλεια και να μην ήταν κλεισμένα και περιφραγμένα. Ανάμεσα στο κεφαλόσκαλο και τον χλοοτάπητα υπάρχει κενό 10 εκ. που είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των νηπίων και των διερχομένων.

Οι εικόνες που παραθέτουμε παρακάτω μιλούν από μόνες τους: