Το διακύβευμα στις δημ. εκλογές αφορά τη συμμετοχή στα κοινά, στον έλεγχο και στην άσκηση της εξουσίας

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει μια ιδιαίτερη σημασία για το λαό και τη χώρα. Είναι μια μάχη δύσκολη,  κρίσιμη,αποφασιστική, μια μάχη που κρίνει πολλά για το μέλλον της χώρας. 

Σ´αυτή την εκλογική μάχη πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις εκείνες που παλεύουν για μια άλλη Ελλάδα, χωρίς μνημόνια, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, προς όφελος του λαού και της νεολαίας που σήμερα αναγκάζεται να πάρει το δρόμο της ξενιτιάς για να ξεφύγει από τον εφιάλτη της ανεργίας. Ταυτόχρονα πρέπει να σταλεί ενα ισχυρό μήνυμα καταδίκης των δυνάμεων που μας οδήγησαν σε αυτη την κατάσταση.

Κατά την γνώμη μου, μόνο σε μια ριζικά διαφορετική Ελλάδα μπορεί η τοπική διοίκηση να παίξει πλήρως το ρόλο που της αξίζει και έχουν ανάγκη οι δημότες.

Επιπλέον, το διακύβευμα της μάχης αφορά τη συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, στον έλεγχο αλλά και στην άσκηση της εξουσίας.

Η συμμετοχή και ο έλεγχος πεπραγμένων είναι λέξεις «απαγορευμένες» σήμερα στο δήμο μας. Η σημερινή διοίκηση του δήμου απέδειξε με την στάση της όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν μπορεί να συγκρουστεί, ότι δεν μπορεί αλλά μάλλον ούτε και θέλει να αμφισβητήσει και να διεκδικήσει. 

Μπορεί μόνο να συναινεί σε πολιτικές που ισοπεδώνουν κοινωνία, εργαζόμενους, συνταξιούχους, νεολαία, ανέργους, πολίτες  και που, σε τελευταία ανάλυση, αναιρούν το ρόλο και το νόημα της ίδιας της Αυτοδιοίκησης.

Είναι επιτακτική ανάγκη, κατά την γνώμη μου, να επικρατήσει μια πλήρως διαφορετική ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας στον δήμο, με στόχους:

  • Την αναβάθμιση και την ανεξαρτητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σχέση με το κεντρικό κράτος
  • Τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου με διαφάνεια και έμφαση στις κοινωνικές ανάγκες. 
  • Την αντιμετώπιση και λύση χρόνιων προβλημάτων των δημοτών, μακριά από φαραωνικά έργα, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των πολιτών. 
  • Την ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, ενάντια σε ρουσφέτια και κομματικές η παρεΐστικες επιλογές. 
  • Τη στήριξη των συμπολιτών και των οικογενειών που σήμερα υποφέρουν και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Με γνώμονα τα παραπάνω αποφάσισα να συστρατευθώ με στη “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” που έχει επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Άκη Κατωπόδη και να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθειά της από όποια θέση κρίνουν οι συμπολίτες και οι συναγωνιστές μου ότι μπορώ να προσφέρω.

Χρήστος Σπυρόπουλος

Χειρουργός Ουρολόγος

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ”