Θεατρικό Εργαστήρι Βύρωνα: "ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ"

Αυτή η διασκευή - παρωδία, ακολουθεί πιστά τη δομή των δύο τραγωδιών, («Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και «Ιφιγένεια εν Ταύροις»), δίνοντας ωστόσο μια άλλη διάσταση, τόσο στο γιατί πραγματικά έγινε ο Τρωικός πόλεμος (σιγά μην έγινε για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια «Ελένη»), αλλά και στην όποια θυσία ζητάνε οι εκάστοτε κρατούντες, από τα αθώα (;) θύματά τους για το «καλό της πατρίδας».

Όταν η εξουσία παντρεύεται την απληστία και την έπαρση, γεννιούνται εγκλήματα.

Όταν η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα, συναντάει την αμάθεια, την απάθεια και την αφέλεια τότε γεμίζει ο κόσμος «Ιφιγένειες».

Τουλάχιστον στις τραγωδίες του Ευριπίδη υπήρξε καλό τέλος, το οποίο επιλέξαμε να κρατήσουμε κι εμείς, για παρηγοριά.

Η παρωδία αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρσι, στο πλαίσιο του φεστιβάλ και ζητήσατε να την ξαναδείτε. Την επαναλαμβάνουμε λοιπόν… Καλή θέαση.

Κείμενο - σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Παίζουν αλφαβητικά τα μέλη του εργαστηρίου: Βαρβουτσή Βασιλική, Βασιλοπούλου Γεωργία, Βελισσάρη Βασιλική, Γαζέτα Ξένια, Δελβινιώτη Ελένη, Θεοδόσης Αλέκος, Θειακογιάννη Δάφνη, Καββαδία Τίνα, Καλαφάτη Νικολέττα, Καλογιάννη Χριστίνα, Καραγκούνη Φωτεινή, Κελαϊδίτης Μιχάλης, Κουγιάς Γιώργος , Λιναρδάτος Νίκος, Λουρωτού Στέλλα, Μανδήτσιος Γιώργος, Μήτσουρα Βιβή, Μπακάλης Λεωνίδας, Μπαρμπέρης Γιάννης, Μπαντίδας Κώστας, Νινέ Αλεξάνδρα, Νιωτάκη Νάνση, Παναγοπούλου Ειρήνη, Τσακλιώτης Μαργαρίτης, Φραγκούλης Θοδωρής, Χρηστίδη Ηλέκτρα.

Ώρα έναρξης: 21:15

Θέατρο Βράχων "Άννα Συνοδινού"

Είσοδος Ελέυθερη