Θα κέρδιζε την εκτίμησή μας ο κ. Χ. Γώγος αν γνώριζε τι γίνεται στην πόλη μας …

Βέβαια κάποιοι, το αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό, το βλέπουν ηθικό και εποικοδομητικό με την μυωπική ερμηνεία, που έχει σταθεί μοιραία για την πόλη. Βλέποντας όμως την πραγματικότητα οφείλουμε να λειτουργούμε θετικά χωρίς πάθος και διαστρεβλώσεις. Και επειδή η αλήθεια σηκώνει πολύ νερό και κανένας δεν ομολογεί πως δεν την λέει, απαιτούμε γνώση και σαφήνεια.

Γνώση για το ότι, ενώ όλη την 4ετία ο Βύρωνας ήταν ένα ηφαίστειο που πάλευε και δημιουργούσε απόψεις και αντίληψη για τη λειτουργία της πόλης, στην παράταξη του κ. Χ. Γώγου επικρατούσε μούγκα.

Ότι αηδίασαν οι δημότες περιμένοντας πρωτοβουλίες από τη δημοτική αρχή για την σκληρή καθημερινότητα.

Ότι βαρέθηκαν τις παπαρδέλες και τις υποσχέσεις για πράσινες διαδρομές και πράσινα άλογα.

Χόρτασαν οι βυρωνιώτες με ευρωπαϊκά κύπελλα, μισοτελειωμένα κολυμβητήρια και πρωτιές στα χρέη και τα πρόστιμα. Αλήθεια μίλησε ποτέ δημόσια για όλα αυτά ο κ. Χ. Γώγος?

Θα κέρδιζε την εκτίμησή μας ο κ. Χ. Γώγος αν γνώριζε τι γίνεται στην πόλη μας και έβλεπε καθαρά και νηφάλια μέσα στη σύγχυση από τα αποτελέσματα των εκλογών. Αν ήξερε το έργο που συντελείται στο Βύρωνα και από ποιους. Για τις 700 οικογένειες απόρων (πάνω από 80%Έλληνες)που παίρνουν τρόφιμα από το δίκτυο αλληλεγγύης, για τις 100άδες που ωφελούνται από το κοινωνικό φαρμακείο-ιατρείο, τους πολίτες του Βύρωνα, τη Λαμπηδόνα και τα αξιέπαινο έργο της, το κοινωνικό ωδείο.

Οι απόψεις σας όμως αντιλαλούν συμφέροντα, πόθους και ελπίδες. Ευτυχώς οι δημότες ξέρουν να διακρίνουν ποιοι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, έχουν χέρια καθαρά και ανοίγουν δρόμο ελπίδας για την πόλη και ποιοι δεν έχουν το Θεό τους.

Δεν είμαι σε θέση να κάνω υποδείξεις αλλά πιστεύω ότι, τις αιτίες της ήττας ο κ. Χ. Γώγος πρέπει κριτικά και αυτοκριτικά να τις αναζητήσει στην αδυναμία του ιδίου και της πολιτικής που υπηρέτησε να αναλύσει και να προτείνει λύσεις στα πολλά και σοβαρά προβλήματα της πόλης και των δημοτών. Τότε να δώσει στους ζημιωμένους πίσω το δίκιο τους, με ήρεμο τρόπο, ησυχάζοντας τις καρδιές και τα πνεύματα.

Διαμαρτύρομαι όμως, γιατί η συμπεριφορά αυτή τροφοδοτεί ένα άλλο ήθος, άμεσα συνδεδεμένο με πρακτικές του παρελθόντος. Την αντίληψη της πεφωτισμένης ηγεσίας, που ως αποκλειστική κληρονόμος κατέχει την αλήθεια και καθοδηγεί τις τυφλές μάζες. Μπρος σε αυτή τη δύναμη και την πανσοφία, ο δημότης είναι ένα τίποτα, αδύναμο πλάσμα, που η βούλησή του δεν λογαριάζεται, κάνοντας ανώφελη κάθε προσπάθεια για το καλύτερο.

 Όλοι αυτοί που στήριξαν αυτό το σύστημα, έπεσαν και η πόλη θα βρει τις παλιές της αξίες. Οι πιεσμένη «αντιχαρδαλιακή» ορμή ξέσπασε σαν μπόρα. Ακόμα και μέσα στην καρδιά της παράταξής τους με τα γνωστά αποτελέσματα.

Εδώ όμως τίθενται ερωτήματα συλλογικής απόφασης που και ο κ, Χ. Γώγος πρέπει να πάρει θέση.

  • Θα δεχθούμε ως κοινωνία απώλειες και επιπτώσεις ανεξέλεγκτες στην πόλη μας;
  • Αποδεχόμαστε να έχουμε θύματα, άστεγους, αποδιοργάνωση και διάλυση δομών και υπηρεσιών;
  • Θεωρούμε ότι αντέχουμε ως κοινωνία να υποστούμε μέτρα που θα μας σπρώξουν ακόμα πιο κάτω;

Αν ναι, ας επικεντρωθούμε στην παροχή βοήθειας και ανακούφιση εκ των υστέρων.

Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται  να αποτρέψουμε τις ανεξέλεγκτες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στην πόλη μας. Να αποτρέψουμε τη διάλυση των δομών και των υπηρεσιών. Να διεκδικήσουμε συλλογικά , για τον άπορο, τον άνεργο, τον νέο ,το συνταξιούχο, αξιοπρεπή διαβίωση.

Πάρτε θέση !!!