Συνάντηση - συζήτηση με τα αθλητικά σωματεία του Βύρωνα

Σκοπός της ήταν, η παρουσίαση των θέσεων και προτάσεων της παράταξης για τα προβλήματα των αθλητικών συλλόγων αλλά και γενικότερα του προγράμματος για τον αθλητισμό στην πόλη και παράλληλα η επιθυμία να ακούσουμε μέσα από τον διάλογο τις αντίστοιχες προτάσεις των παραγόντων του αθλητισμού.

Στην σύσκεψη αυτή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τα σωματεία ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑΣ, ΑΟ ΚΑΡΕΑΣ, ΝΙΚΗ ΒΥΡΩΝΑ,ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΑ,ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ.

Εισηγητικά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Άκης Κατωπόδης τόνισε τον σεβασμό και την αναγνώριση που έχει η παράταξη στην προσπάθεια των ανθρώπων του αθλητισμό, να δίνουν καθημερινά σε εκατοντάδες παιδιά την δυνατότητα να αθληθούν. Ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό αγαθό που διαπλάθει ιδιαίτερα τα νέα παιδιά στο να έχουν ένα υγιές σώμα παράλληλα με την ανάπτυξη της συλλογικότητας και της ευγενούς άμιλλας.

Ανέφερε τους στόχους της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάσης Βύρωνα", ως νέα δημοτική αρχή που είναι:

  • προσπάθεια για βελτίωση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων,
  • θέσπιση αθλητικής επιτροπής με συμμετοχή των αθλητικών Σωματείων,
  • πρωτοβουλίες για αθλητικές δραστηριότητες που θα δίνουν την δυνατότητα σε όλους τους νέους να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό,
  • ισότιμης μεταχείριση όλων των αθλητικών συλλόγων από τη νέα δημοτική αρχή.

Ανέφερε τέλος για τα προβλήματα που υπάρχουν στην εξέλιξη του έργου για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των Σωματείων ανέφεραν τα προβλήματα που συναντούν καθημερινά με την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αθλητικοί χώροι (στίβος και χλοοτάπητας δημοτικού σταδίου, τάπητας γηπέδου ποδοσφαίρου στα Νταμάρια) και επισήμαναν την προσπάθεια που κάνουν, με δικά τους έξοδα, για την καθαριότητα, το πετρέλαιο και την συντήρηση των γυμναστηρίων. (Σχετικές φωτογραφίες από το στάδιο της Εργάνης και το δημοτικό στάδιο στο πεδίο "Έκθεση εικόνων" στο τέλος του άρθρου).

Τόνισαν, επίσης, την ανυπαρξία  συνεννόησης με τον Δήμο και κυρίως την έλλειψη συμπαράστασης στο τεράστιο έργο που επιτελούν.

Ακούστηκαν προτάσεις για την αναβίωση των αθλητικών αγώνων και επιβεβαιώθηκε η θέληση των ανθρώπων του αθλητισμού  να βοηθήσουν στην διεξαγωγή τους.

Τέλος, συζητήθηκε η διερεύνηση της δυνατότητας, να βοηθήσει ο Δήμος στο τομέα της αθλητιατρικής, όπως στην εξέταση των αθλητών και την αποκατάσταση από τραυματισμούς.