Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ Παγκρατίου

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το δράμα της δημόσιας Υγείας, που στέλνει την Ελλάδα ένα αιώνα πίσω. Οι αντιδράσεις υποχρέωσαν ήδη την κυβέρνηση να αποσύρει το χαράτσι των 25 ευρώ στα νοσοκομεία αλλά παραμένουν το 5ευρω για κάθε επίσκεψη και το 1 ευρώ για κάθε συνταγή. Οι ασθενείς και οι οικογένειές τους, βάζοντας βαθειά το χέρι στην τσέπη, με δυσκολία αναπληρώνουν όσα η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας τους στερεί.

Το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα για τη «μεταρρύθμιση» στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος ΠΦΥ, για την πλήρη ιδιωτικοποίησή του και την παράδοσή του στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τον ΕΟΠΥΥ ως «αγοραστή» υπηρεσιών υγείας από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πίσω από ασάφειες, γενικότητες και παραπλανητικά λόγια, γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί η ουσία.

Κλείνουν τα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ και είναι άγνωστο πόσα από αυτά θα παραμείνουν στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Αυτό ισχύει και για το ιδιόκτητο κτίριο της οδού Κόνωνος στο Παγκράτι, που καλύπτει, παρ\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' όλες τις αδυναμίες του, 300.000 ασφαλισμένους και ανασφάλιστους του Παγκρατίου, Καισαριανής και Βύρωνα.

Στερούνται οι πολίτες το δικαίωμα της δωρεάν πρόσβασης που είχαν στους γιατρούς των πολυϊατρείων του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ.

Μπαίνουν σε διαθεσιμότητα 8.500 εργαζόμενοι με αβέβαιο μέλλον. Οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις δεν αποτελούν δρόμο προς τη μεταρρύθμιση αλλά προς την πλήρη απορρύθμιση του συστήματος. Άλλωστε, αν η κυβέρνηση ήθελε αληθινή φιλολαϊκή μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δεν θα διέλυε τα πάντα στο όνομα των «αλλαγών». Δεν θα έκανε προμετωπίδα της πολιτικής της το μνημονιακό στόχο των απολύσεων και την πάση θυσία δραματική μείωση των δαπανών υγείας.

Δεν θα επέβαλλε στους πολίτες να πληρώνουν όλο και περισσότερα για περίθαλψη, νοσηλεία και φάρμακα. Έχουμε χρέος σε μας και στις γενιές που έρχονται να σταθούμε όρθιοι!

Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα του συλλογικού αγώνα για δημόσια και δωρεάν πρωτοβάθμια υγεία για όλους!

Θα συνεχίσουμε τον απεργιακό αγώνα που ξεκινήσαμε από τις 25 Νοέμβρη 2013.

Ζητάμε την συμπαράσταση σας γιατί δεν πρέπει ο φτωχός λαός να πληρώνει  μονίμως την κατασπατάληση των δημόσιων πόρων από φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ, τα υποβρύχια, τις μίζες, τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ, τις ζημιές των τραπεζών. Δεν θα  στερήσουν απο το λαό το δικαίωμά στο κοινωνικό αγαθό της υγείας!

Συγκέντρωση ενημέρωσης-διαμαρτυρίας ενάντια στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας την Τετάρτη 22 Γενάρη 2014, 11 πμ., στην είσοδο των ιατρείων ΕΟΠΥΥ Παγκρατίου, οδός Κόνωνος.

Γιατροί ΤΜΥ ΕΟΠΥΥ Παγκρατίου

Επιτροπή πρωτοβουλίας ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ Βύρωνα-Καισαριανής