Στις 18 Μαΐου κάνουμε την ανατροπή στο Δ. Βύρωνα με μία νέα δημοτική αρχή που πιστεύει, αγωνίζεται και υλοποιεί !

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Σας καλωσορίζω με τη σειρά μου στη σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα

Βρισκόμαστε μόλις μιάμιση βδομάδα πριν τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και δυόμιση βδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές.

Ποτέ άλλοτε οι εκλογές αυτές δεν ήταν τόσο πολύ κρίσιμες.

Ποτέ από μία τριπλή εκλογική μάχη δεν διακυβεύτηκαν τόσα πολλά.

Ποτέ άλλοτε η Αριστερά δεν έφτασε να διεκδικεί για λογαριασμό του λαού, να σταματήσει ένα τόσο επικίνδυνο κατήφορο και να αναλάβει τις τύχες της χώρας.

Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ "Τρεις κάλπες-μία επιλογή- να νικήσουμε" συμπυκνώνει και συνδέει τον αγώνα για αλλαγή και ανατροπή σε τοπικό, περιφερειακό, πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενωμένος όσο ποτέ άλλοτε, ώριμος όσο καμία άλλη φορά, αισιόδοξος και αποφασισμένος, με όλες του τις δυνάμεις είναι υποχρεωμένος να νικήσει.-

Αγαπητές φίλες και φίλοι-συντρόφισσες και σύντροφοι

Έχω την τιμή και την ευθύνη να είμαι επικεφαλής, ως πρώτος μεταξύ ίσων, της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ», μίας παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Δημοτική κάλπη.

Έχω την τιμή και την ευθύνη να ηγούμαι μίας παράταξης που με συλλογικότητα-επιμονή-αγωνιστικότητα-συνέπεια και ήθος αγωνίζεται πολλά χρόνια τώρα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των συνδημοτών μας στο Βύρωνα, όσο καμιά άλλη. Πόσα και πόσα θέματα δεν πέρασαν μέσα από τις κινητοποιήσεις μας, τις ανακοινώσεις μας, τα έντυπα και τις αναφορές μας στο Δ.Σ:

 • Για το Κέντρο Υγείας, τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.
 • Για την κοινωνική πολιτική και την αλληλεγγύη.
 • Για την προστασία του Υμηττού, το πράσινο και το περιβάλλον.
 • Για τις παιδικές χαρές, τα αναψυκτήρια και τους δημόσιους χώρους.
 • Για την καθαριότητα με ανακύκλωση και τον ηλεκτροφωτισμό.
 • Για τα οικονομικά του υπερχρεωμένου δήμου μας, τη διαφάνεια και τη δημοκρατία.
 • Για την αυτοτέλεια των ΟΤΑ και τις επιχορηγήσεις για να πηγαίνουν τα χρήματα στους δήμους και όχι στο χρέος και στους δανειστές.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Ποτέ άλλοτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν βρέθηκε τόσο πολύ εξαρτημένη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και ταυτόχρονα ποτέ άλλοτε δεν εμφανίσθηκαν τόσοι πολλοί ανεξάρτητοι συνδυασμοί. Δικαίωμα τους, αλλά οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι είναι οι ίδιοι που κάποτε συνωστίζονταν στα κομματικά γραφεία των σημερινών μνημονιακών κομμάτων για να πάρουν το χρίσμα, ενώ σήμερα απεμπολούν για ευνόητους λόγους αυτήν την στήριξη.

Εμείς είμαστε "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ" από κάθε μνημονιακή κυβέρνηση, συμφέροντα και εργολάβους και ταυτόχρονα εξαρτημένοι από τα συμφέροντα και τα προβλήματα των δημοτών. 

Ταυτόχρονα είμαστε όλοι πλέον υποχρεωμένοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να έρθουν όλοι να ψηφίσουν, αφήνοντας στη μπάντα τις θεωρίες ότι όλοι ίδιοι είναι. Όχι αγαπητοί φίλοι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοιΔώσαμε δείγματα γραφής, γράφοντας στις σημαίες μας ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ και σταθήκαμε δίπλα στους άνεργους και ανασφάλιστους αναπτύσσοντας την "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" στην καθημερινότητα τους.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Στις 18 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα και στο Δήμο του Βύρωνα με μία νέα δημοτική αρχή που πιστεύει, αγωνίζεται και υλοποιεί:

 • Ένα Δήμο ανεξάρτητο από την κυβέρνηση των μνημονίων (Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) ,υποστηρικτή των συμφερόντων των δημοτών του.
 • Ένα Δήμο σύγχρονο ,θεσμό δημοκρατίας και συμμετοχής του πολίτη και όχι των δημοσίων σχέσεων και των ρουσφετιών.
 • Ένα Δήμο που πιστεύει, στηρίζει και οργανώνει την αλληλεγγύη των πολιτών και όχι την «αλληλεγγύη» των ΜΚΟ για την προβολή του Δημάρχου.
 • Ένα Δήμο που σχεδιάζει ,θεσμοθετεί και υλοποιεί την βιώσιμη πόλη του αύριο και όχι θιασώτη της τσιμεντοποίησης και της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου χώρου.
 • Ένα δήμο του πολιτισμού και του αθλητισμού και όχι της φιέστας και της εγκατάλειψης που βιώνουμε σήμερα.
 • Ένα Δήμο που διαθέτει τις δημόσιες κοινωνικές υποδομές στον δημότη, και δεν μεταφέρει το κόστος στις πλάτες του λαού.
 • Ένα δήμο που στηρίζει το δημόσιο σχολείο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και όχι την απαξίωση του από την κυβέρνηση των τροϊκανών
 • Ένα Δήμο που παίρνει πρωτοβουλίες στήριξης της εργασίας και της πρωτοβουλίας των νέων και όχι θεατή της ανεργίας και της μετανάστευσης τους.
 • Ένα Δήμο που στηρίζει έμπρακτα τους επαγγελματίες της πόλης που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική και όχι απλό εισπράκτορα φόρων και τελών.
 • Ένα Δήμο που δεν σπαταλά τίποτα, ανακυκλώνει απορρίμματα και άχρηστα αντικείμενα στηρίζοντας τους πολίτες και όχι κάδο υποδοχής των υπολειμμάτων του καταναλωτισμού.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία. Μαζί με τη δική μας προσπάθεια θέλουμε και την δική σας ολόπλευρη στήριξη και συμμετοχή, για τη νίκη που έρχεται. Με τα ψηφοδέλτια της νίκης που ήδη κυκλοφόρησαν να δώσουμε  μέχρι τέλους τη μάχη και να νικήσουμε:

 • Για την αξιοπρέπεια μας
 • Για τα παιδιά μας και τη νέα γενιά.
 • Για την αλλαγή και την ανατροπή σε όλα τα επίπεδα.

Γεια σας ..................................... Με τη νίκη.

Σας περιμένουμε και στην συγκέντρωση της Παράταξης την άλλη Πέμπτη 15 Μαΐου  στις 7.30.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την συγκέντρωση