“Σας ενημερώνουμε και θέλουμε τη συμμετοχή σας”

Από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου η Δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει εννέα (9) καμπάνιες ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες στο "Κέντρο" του Βύρωνα, στη Ν. Ελβετία, στη Φρυγία, στη Δεξαμενή, στη Μεταμόρφωση, στη Ζωοδόχο Πηγή, στα Αναπηρικά, στον Καρέα και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως είναι η Φορμίωνος, η Χρ. Σμύρνης, η Καισαρείας, η Αγίας Σοφίας, η Νικηφορίδη, η Λεωφόρος Καρέα, θα γίνουν θεματικές συναντήσεις με φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας. Επόμενος «σταθμός» η Λεωφ. Φορμίωνος, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Στόχος των περιοδειών και των συναντήσεων αυτών δεν είναι μόνο η ενημέρωση των πολιτών για τα πεπραγμένα της Δημοτικής αρχής αλλά και να ακουστούν οι προβληματισμοί, οι γνώμες και οι προτάσεις των πολιτών και των φορέων στο πλαίσιο της προεκλογικής δέσμευσης της "Στάσης Βύρωνα" για τον "Συμμετοχικό Προϋπολογισμό".  

Επίσης οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στο e-mail: info@dimosbyrona.gr 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Βύρωνα:

«Η άποψή σας είναι σημαντική για εμάς στο πλαίσιο μιας προεκλογικής μας δέσμευσης. Του συμμετοχικού προϋπολογισμού. Της συμμετοχής δηλαδή των κατοίκων της πόλης μας με προτάσεις αλλά και παρεμβάσεις που αφορούν το τεχνικό πρόγραμμα.

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ

Ένα θέμα που θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας είναι εκείνο του προϋπολογισμού. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, ο Δήμος μας δεν ήταν απλά χρεωμένος και στο «κόκκινο», αλλά στα πρόθυρα της οικονομικής διάλυσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται τη γενικότερη λειτουργία του. Σε αυτά τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου καταφέραμε όχι μόνο να εξορθολογίσουμε τα οικονομικά με τη χρηστή διαχείρισή τους, αλλά να εκταμιεύσουμε ένα σημαντικό ποσό, της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ, εξέλιξη με μοναδικό ωφελούμενο εσάς, χρησιμοποιώντας χρήματα για τα έργα του δήμου και από το ταμείο του, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, που οφείλεται στο γεγονός πως δεν έχουμε πλέον χρέη.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Τα τεχνικά έργα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής σας στην πόλη μας. Για αυτό τον λόγο δώσαμε προτεραιότητα σ’ αυτά. Μια σειρά από έργα που είναι εμφανή σ΄ όλους, όπως είναι οι ασφαλτοστρώσεις των περισσότερων οδών του δήμου μας, τα έργα στα σχολεία (εγκατάσταση φυσικού αερίου, ανακατασκευή αύλειων, αθλητικών χώρων κ.α.), η ανακατασκευή του γηπέδου «Δημήτρης Νικολαΐδης» στην Εργάνη, η ανακατασκευή των αιθουσών στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα και η παράδοσή τους στην αθλητική νεολαία της πόλης μας, η μεταστέγαση του 13ου Νηπιαγωγείου και η ίδρυση του 2ου Βρεφικού Σταθμού.

Τα έργα δεν τελειώνουν εδώ. Επισκευάζουμε, συντηρούμε, αναπλάθουμε τις πλατείες της πόλης μας. Αναβαθμίζουμε ενεργειακά τους χώρους αναψυχής και πρασίνου. Ανακατασκευάζουμε: το Παλαιό Δημαρχείο όπου θα στεγασθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Ιστορίας του Βύρωνα, 12 Παιδικές Χαρές, το 2ο Αθλητικό Κέντρο (όλα τα γήπεδα και τους γύρω χώρους), τα γήπεδα 5χ5 στην Εργάνη, την Αγορά του Βύρωνα, καθώς και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που όπως αναφέραμε ήδη αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Βύρωνα.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ

Μια καθαρή πόλη είναι μια βιώσιμη και υγιής πόλη. Για αυτό τον λόγο, σ’ αυτόν τον νευραλγικό τομέα έχουμε ήδη προβεί σε μια σειρά θετικών ενεργειών όπως είναι η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας της καθαριότητας (που ήταν σε «κακά χάλια»), η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων (σύνολο 232 έως σήμερα), η περισυλλογή των ογκωδών αντικειμένων εντός 48 ωρών από τη στιγμή που θα ενημερωθεί η υπηρεσία, η 100% εκτροπή των κλαδεμάτων με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν στη χωματερή, το πλύσιμο των κάδων σε ημερήσια βάση, η εγκατάσταση καφέ κάδων για την αποκομιδή οργανικών αποβλήτων και κώδωνων συλλογής γυαλιού, το πρωτάθλημα ανακύκλωσης που διεξάγεται για 3η συνεχή χρονιά στα σχολεία, προάγοντας την κουλτούρα και τα οφέλη της ανακύκλωσης στους αυριανούς πολίτες του Βύρωνα. Γενικότερα η εικόνα της καθαριότητας στην πόλη μας είναι βελτιωμένη (συγκριτικά με το παρελθόν), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι ή ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η αρωγή ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι όχι απλώς απαραίτητη, αλλά επιβεβλημένη. Για αυτό το λόγο, στελεχώσαμε και δημιουργήσαμε ουσιαστικά εκ νέου μια εγκαταλελειμμένη Κοινωνική Υπηρεσία. Σταθμός σ΄ αυτή την προσανατολισμένη προς το κοινό όφελος προσπάθειά μας, είναι η ίδρυση και λειτουργία κοινωνικών δομών που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Ποιες είναι αυτές; Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο, τα Κέντρα Κοινότητας, τη Διδακτική Υποστήριξη σε μαθητές δημοτικού, ενώ συνεχίζουμε τον πετυχημένο θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε μαθητές της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφέροντας βοήθεια σε άτομα που τη χρειάζονται.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ

Μια σειρά από παρεμβάσεις αναβαθμίζουν το κέντρο του Βύρωνα, το οποίο αποτελεί τη βασική οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική εστία της πόλης. Ασφαλτοστρώσαμε οδικές αρτηρίες όπως την Κολοκοτρώνη, την Κύπρου, την Καισαρείας, την Ν. Αρώνη, την Αναλήψεως και την Κοραή. Συντηρούμε και καθαρίζουμε επιμελώς την πλατεία του Αγ. Λαζάρου. Ανακατασκευάσαμε τις σχολικές αυλές και γενικά προβήκαμε σε έργα συντήρησης στα σχολεία του κέντρου (1ο & 3ο Δημοτικά). Πραγματοποιήσαμε 2 εκδηλώσεις (μία αφιερωμένη στα παιδιά και ένα Λαϊκό Γλέντι) στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου.

Τα έργα και οι παρεμβάσεις συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό. Οι ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο, το Μουσείο Ιστορίας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Παλαιό Δημαρχείο, όπως η ανακατασκευή των Πλατειών Αγίου Λαζάρου και Μαρτάκη και της Παιδικής Χαράς στην Ραιδεστού.

ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ

Δημιουργούμε μια νέα πόλη και σ’ αυτή την προσπάθεια σάς θέλουμε συνοδοιπόρους. Η γνώμη σας για τα πεπραγμένα μας είναι χρήσιμη. Η κριτική επίσης. Για αυτό περιοδεύουμε. Για να σας ενημερώσουμε και να μας πείτε την άποψή σας. Είναι πολύτιμη για εμάς.»

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της καμπάνιας της Δημοτικής Αρχής:

Πηγή: Δήμος Βύρωνα