Πίσω από τις τηλεοπτικές κάμερες μιας συνηθισμένης δενδροφύτευσης

Η «Στάση Βύρωνα» πήρε μέρος σήμερα στην δενδροφύτευση ΣΚΑΙ, ΣπαΥ κλπ οικολόγων και χαιρετίζει τους πολλούς ανώνυμους πολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά που πιστεύουν ακόμα ότι το φύτεμα ενός δέντρου η φυτού συμβάλλει στην βελτίωση της ζωής μας!

Η αλήθεια είναι ότι η θέα ενός λαβωμένου βουνού εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας προκαλεί ποικιλία συναισθημάτων. Η σημερινή δενδροφύτευση ας πούμε ότι ήταν μια προσπάθεια να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον με πρόχειρο τρόπο ίσως αφού ακριβώς διπλά από το σημείο δράσης η εικόνα μας άφησε άφωνους!

Όγκοι σκουπιδιών, μπάζων, ακόμα και δημοτικών (!), πχ σταυροί από το νεκροταφείο, παλέτες, ειδή υγιεινής κλπ δεν είδαν το φως της δημοσιότητας του ΣΚΑΪ ούτε  χάλασαν τις συμπαθείς προσπάθειες των υποψήφιων δημάρχων και δημ. συμβούλων.

Ποιος έχει αλήθεια την άδεια να μπαζώνει έτσι τον Υμηττό?

Τι έχει κάνει ο πρόεδρος του ΣπαΥ για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση?

Ποιον κοροϊδεύει αν όχι τον κάθε πολίτη κρύβοντας αυτό το χάλι πίσω από "ακτιβισμούς" των χορηγών?

Το βουνό, η χλωρίδα και η πανίδα του Υμηττού κινδυνεύουν από πολιτικές και πολιτικούς που ουδέποτε σεβάστηκαν το περιβάλλον, το χρησιμοποίησαν στα ιλουστρασιόν φυλλάδια της παροχολογίας και των απολογισμών της επικοινωνιακής λογικής που υπηρετούν.

Η «Στάση Βύρωνα» συνεχίζει με όλες τις δυνάμεις της πόλης, τον αγώνα για την προστασία του Υμηττού και θα συνεχίσει να συμβάλλει σε κάθε πρωτοβουλία για την αναβάθμιση όλων των φορέων που σχετίζονται με το δάσος έτσι ώστε να απομακρυνθεί κάθε δραστηριότητα που απειλεί το βουνό, για ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και των παιδιών, για έναν Υμηττό χωρίς μυστικά.

'Εναν Υμηττό Πηγή ζωής για όλη την Αθήνα!  

Παρακάτω οι εικόνες που μας άφησαν άφωνους.   

Οι όγκοι των μπάζων (1) που λέγαμε.

Οι όγκοι των μπάζων (2) που λέγαμε. 

Μέρος από τα δημοτικά μπάζα ... Ο σταυρός από το νεκροταφείο (?) (!)