Περιοχή Νεράιδα: Ξεχασμένη από τον δήμαρχο

Πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι συνόδευσαν σήμερα τον Άκη Κατωπόδη στην περιοδεία της "Στάσης Βύρωνα" στην περιοχή της Νεράιδας. Με την εφημερίδα της "Στάσης" και μια ιδιαίτερη επιστολή προς τους συνδημότες και τις συνδημότισσες, η κουβέντα "άναψε" κυριολεκτικά με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους.

Πολλά υπήρξαν τα παράπονα και τα προβλήματα στη γειτονιά, ενδεικτικά: 

το στέγαστρο στη στάση της δημοτικής συγκοινωνίας Κοραή και Νεοπτολέμου που είναι "γκαμπριολέ", στην Εμπεδοκλέους στο νούμερο 98, η κλίση του πεζοδρομίου φέρνει τα νερά μέσα σε κατάστημα, το παρκάρισμα χωρίς έλεγχο στο τέρμα είναι επικίνδυνο για πεζούς και οδηγούς ... κλπ. 

Σε όλα τα παραπάνω, η απουσία της δημοτικής αρχής είναι (και σ' αυτή τη γειτονία) χαρακτηριστική! 

Αναρωτιόμαστε αν θα μπορούσαν κάποιοι/ες υποψήφιοι/ες της σημερινής πλειοψηφίας να περπατήσουν τους δρόμους της πόλης. Τι ακριβώς θα τάξουν ώστε να πάρουν την ψήφο των απογοητευμένων από την συμπεριφορά τους δημοτών! 

Εμείς, από την άλλη, εισπράξαμε πολύ θετική ανταπόκριση στην πρότασή μας για ριζική αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου, με βασικό προαπαιτούμενο την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και τον έλεγχο των οικονομικών σε όφελος των δημοτών Τέλος, διαβεβαιώσαμε τους γείτονες και τις γειτόνισσες ότι η δική μας διοίκηση θα είναι στην υπηρεσία όλων με ανοιχτά αυτιά και μάτια.

Παρακάτω το κείμενο της ιδιαίτερης επιστολής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα» προς τους κάτοικους της περιοχής: 

"Αγαπητές γειτόνισσες, αγαπητοί γείτονες. 

Η Στάση Βύρωνα επισκέπτεται σήμερα τη γειτονιά σας για να σας θυμίσει ότι ανήκετε στον Δήμο του Βύρωνα, μιας και η απερχόμενη δημοτική αρχή φαίνεται να το έχει ξεχάσει... 

Η Νεράιδα, η γειτονιά της Ισιδώρας Ντάνκαν, στην άκρη της πόλης, γειτονιά με τα δικά της προβλήματα είναι για μας μια ευκαιρία για συζήτηση και επαφή, ώστε να πάρουν τον δρόμο τους κάποια πολύ σοβαρά θέματα! 

Θέσαμε το θέμα της παιδικής χαράς της Ιγνατίου Άρτης, ένα έργο προεκλογικού χαρακτήρα που όμως έμεινε στη μέση λόγω κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης. 

Το οικόπεδο στο τέρμα του 227 έμεινε εγκαταλελειμμένο λόγω της δημοτικής αδράνειας, ενώ υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα με τους ελεύθερους χώρους στην περιοχή. 

Το κτίριο της Ντάνκαν, χώρος πολιτισμού με παγκόσμιο ενδιαφέρον και βαρύτητα, υπολειτουργεί λόγω έλλειψης χρηματοδότησης δημοτικής και κρατικής. Ζούμε δίπλα από ένα διαμάντι του παγκόσμιου πολιτισμού που κάποιοι νομίζουν ότι είναι μια πέτρα! 

Αγαπητές γειτόνισσες, αγαπητοί γείτονες, 

Η Στάση Βύρωνα σας καλεί σε δημόσιο ανοικτό διάλογο για όλα τα προβλήματα της περιοχής, έτσι ώστε οι επόμενες δημοτικές εκλογές να αναδείξουν στην διοίκηση του Δήμου τις δυνάμεις που ξέρουν, θέλουν και μπορούν να προωθήσουν ουσιαστικές λύσεις, γιατί έχουν πρόγραμμα με κοινωνικές ευαισθησίες και στόχους."