Πάνος Τριγάζης

Πρόεδρος του Συνδέσμου «Μπάιρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, Συγγραφέας

Γεννήθηκε το 1950 στην Μίνθη Ηλείας και μεγάλωσε στον Πύργο.

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Λονδίνο (University of London), όπου έκανε και μεταπτυχιακό στην Οικονομική Ανάπτυξη.
 
Συμμετέχει στο κίνημα της Αριστεράς, από τα χρόνια της χούντας, αρχικά ως μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, και από το 1991, του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ενεργό μέλος κινημάτων ειρήνης και διεθνούς αλληλεγγύης εδώ και μισό αιώνα. 
Εντάχθηκε, το 1979, στην Διεθνή Επιτροπή Αλληλεγγύης με τον Κυπριακό Λαό και το 1981, εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), ιδιότητα με την οποία συμμετείχε και στην Πανελλήνια Επιτροπή Αλληλεγγύης με τον Κυπριακό Λαό.  
Aπό το 2008,  είναι πρόεδρος του Συνδέσμου «Μπάιρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό. 
 
Παραμένει για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι μέλος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο  για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς και στο Συμβούλιο του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης ως πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), το οποίο συνέβαλε και στην ίδρυση της Πρωτοβουλίας "Έτος Κύπρου 2014"
 
Τακτικός αρθρογράφος των ημερήσιων εφημερίδων Αυγή και Συντακτών και συγγραφέας σειράς βιβλίων, μεταξύ των οποίων Συνάντηση με τον Γκορμπατσόφ (Δελφίνι 1992), Οι Πολίτες απαιτούν (Ελληνικά Γράμματα 1997), Προς τους Εξοχότατους της Ευρώπης (Ελληνικά Γράμματα -2000),  «Μπάιρον εναντίον Έλγιν» (Ταξιδευτής-2004), Αγαπητέ Αϊσντάιν (Ταξιδευτής – 2005),  80 Ώρες σε Πύρινο Κλοιό -  Οδοιπορικό στις Φλόγες της Ηλείας  (Ταξιδευτής 2008), TINAIsDead (Ταξιδευτής 2010), Ο Λαμπράκης και το Κίνημα Ειρήνης στα ελληνικά και τα αγγλικά (Ταξιδευτής 2013, The Spokesman 2014), Επανίδρυση της Ευρώπης {με τον Γιάννη Γούναρη} (Ταξιδευτής 2014), Ο Λόρδος Βύρων στην Αττική (ΕΛΤΑ 2016), Πεσόντες υπέρ Υμηττού (ΣΠΑΥ 2017)