ΟΠΑΔΒ: Μια συνεδρίαση παρωδία με φόντο μια δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση αυτή:

  • Απουσίαζε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΟΠΑΔΒ κ. Χαρδαλιάς,
  • ο κ. Ταραζώνας (αναπληρωματικό μέλος του παρόντος τακτικού μέλους κ. Γιάννη Βουρβαχάκη) εκτελούσε παρανόμως χρέη προέδρου, παρόντος του αντιπροέδρου κ. Πετρόπουλου -που έπρεπε να είναι ο κατά τον κανονισμό προεδρεύων
  • παραβρέθηκε και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας προκειμένου να θέσει ως έκτακτο θέμα προς συζήτηση τις οφειλές του ΟΠΑΔΒ προς 8 εργαζόμενους που αφορούν μη καταβληθέν ποσό από επιδόματα.

Για την ιστορία, το Ειρηνοδικείο Αθηνών με τη δικαστική απόφαση 1710/2010 δικαίωσε τους εργαζόμενους και τους επιδίκασε το ποσό των 42.768 ευρώ. Όμως το δ.σ. του ΟΠΑΔΒ με την απόφαση 7/24-1-2014 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα σε βάρος των εργαζομένων! Ο ΟΠΑΔΒ .έχει ήδη καταβάλει τα χρήματα σε δυο εργαζόμενους για το ίδιο επίδομα με βάση παρόμοια δικαστική απόφαση.

Στις 28/02/2014 το Σωματείο με έγγραφό, του (Αρ. πρ. 294-28/2/2014), προς τον ΟΠΑΔΒ ζήτησε να συζητηθεί το θέμα ως έκτακτο σε επόμενη συνεδρίαση. Αυτό το έγγραφο το απέκρυψε από τα μέλη του δ.σ. ο πρόεδρος του ΟΠΑΔΒ που είναι ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος Ν. Χαρδαλιάς.

Μετά από αυτή την αντιμετώπιση, το Σωματείο στις 31/3 ζήτησε να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα στην ορισμένη για την ίδια μέρα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί, πάρθηκε απόφαση να μεταθέτει το ζήτημα αυτό σε επόμενο δ.σ. του ΟΠΑΔΒ.

Όμως στην συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΠΑΔΒ στις 10/04 ο κ. Ταραζώνας (αφού απουσίαζε για άλλη μια φορά ο κ. Χαρδαλιάς…) εκτελώντας, όπως προείπα, παρανόμως χρέη προέδρου όχι μόνο δεν έφερε προς συζήτηση το αίτημα των εργαζομένων αλλά προσπάθησε με αυταρχικό τρόπο να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση!

Αντιδρώντας σε αυτή την απαράδεκτη αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού θέματος από τον κ. Ταραζώνα, ως διοικητικός σύμβουλος της «Στάσης Βύρωνα» αποχώρησα καταγγέλλοντας αυτή την πρακτική. Επίσης από την συνεδρίαση αποχώρησαν η Στέλλα Δροσοπούλου εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και ο Κων/νος Σαρέλας εκπρόσωπος των εργαζομένων. 

Στην συνεδρίαση αυτή τελικά έμειναν να συνεδριάζουν 6 από τα 15 μέλη του Δ. Σ. Οι κκ Κωνσταντίνος Πετρόπουλος , Γιάννης Βουρβαχάκης, Άγγελος Καλλιανιώτης, Κων/νος Φάβρος και η κ. Κατερίνα Γιανναρά και ο κ. Ταραζώνας.

Καταγγέλλω:

  • την συνεδρίαση παρωδία αφού καταπάτησαν τον Κώδικα που ορίζει τη διαδικασία για τη λειτουργία του Δ.Σ. διότι στην συνεδρίαση αυτή εκτελούσε χρέη προέδρου ο κ. Ταραζώνας ενώ ήταν παρών ο αντιπρόεδρος του δ. σ. κ. Πετρόπουλος. Επιπλέον ο κ. Ταραζώνας δεν είχε δικαίωμα να συμμετέχει στη διαδικασία γιατί είναι αναπληρωματικό μέλος του κ. Βουρβαχάκη ο οποίος ήταν παρών
  • την απαξίωση και την περιφρόνηση που δείχνει η δημοτική αρχή Χαρδαλιά-Γώγου και οι διορισμένοι τους διοικητικοί σύμβουλοι προς τους εργαζομένους και στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης
  • τον πρόεδρο του ΟΠΑΔΒ κ. Χαρδαλιά και τον παράτυπο προεδρεύοντα κ. Ταραζώνα για τον απαξιωτικό τρόπο που αντιμετωπίζουν το δ.σ. του ΟΠΑΔΒ αλλά και τους συμβούλους της πλειοψηφίας κκ. Γιάννη Βουρβαχάκη, Άγγελο Καλλιανιώτη, Κων/νο Φάβρο και την κ. Κατερίνα Γιανναρά και τον κ Κωνσταντίνο Πετρόπουλο αντιπρόεδρο του δ.σ. του ΟΠΑΔΒ που ανέχονται αυτή την κατάσταση
  • ότι στα πρακτικά που είναι αναρτημένα στην «Διαύγεια» δεν αναφέρουν την παρουσία του κ. Ταραζώνα η οπαία ήταν παράτυπη, αφού με την παρουσία του ως εισηγητής των θεμάτων προς συζήτηση ήταν ενάντια στον «Κώδικα» που ορίζει τη διαδικασία για τη λειτουργία του Δ.Σ.

Ο καταγγέλλων

Αλέξανδρος Θεοδόσης

Στέλεχος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάσης Βύρωνα"

Μέλος του δ.σ. του ΟΠΑΔΒ