Οι ανεξάρτητοι

Για να είμαστε πιο ακριβείς, αν μελετήσει κανείς τα ιστορικά στοιχεία, το φαινόμενο της διαφοροποίησης των ψηφοφόρων στις Δημοτικές εκλογές, είχε να κάνει κυρίως με την υποστήριξη των Δημάρχων της Αριστεράς, που με την αγωνιστική και διεκδικητική τους στάση απέναντι στην κεντρική εξουσία, βελτίωναν τις πόλεις και δημιουργούσαν νέες προοπτικές.

Σήμερα στην εποχή που ζούμε, ο κύκλος της «γκλαμουριάς» έκλεισε και η τοπική αυτοδιοίκηση όντας στην πλειοψηφία της σε χέρια Δημάρχων του συστήματος βγήκε πρωταθλήτρια στην διαφθορά. Η Αριστερά όχι μόνο ήρθε στο προσκήνιο διεκδικώντας πολλούς Δήμους και Περιφέρειες, αλλά διεκδικεί και την κεντρική εξουσία. Το σύστημα προσπαθεί να αντιδράσει.

Αντιδρά με Υποψηφίους τύπου Μώραλη στον Πειραιά, Μπέου στον Βόλο, Ψινάκη στην Νέα Μάκρη και Θεοδωράκη στις ευρωεκλογές. Αντιδρά και επενδύει στην ετικέτα του ανεξάρτητου και συνεπώς απολίτικου. Επενδύει στην αγανάκτηση των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα. Τα πραγματικά προβλήματα και οι προτάσεις για λύσεις γίνονται κατά το κοινώς λεγόμενο «γαργάρα».

Ποντάρει στην ψήφο προς τον αναγνωρίσιμο, τον «κύριο τίποτα» που «δεν θα κάνει τίποτα» γιατί δεν ξέρει και δεν έχει να κάνει τίποτα. Σε αυτόν που δεν παίρνει θέση για τα μνημόνια και την κρίση. Που εσκεμμένα αποκρύπτει ότι αυτή η πολιτική πνίγει τους Δήμους, απολύει τους εργαζόμενους, παραδίδει τις υπηρεσίες σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, θα βάλει αύριο τους Δημότες να πληρώσουν τα χρέη που άφησαν πίσω τους οι Δήμαρχοι του συστήματος. Κατά τα άλλα «όλοι μαζί» για το καλό της πόλης. Γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Οι λύσεις όμως έχουν.

Αγαπητοί Συνδημότες είμαστε σε μια περίοδο που δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι. Οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμες. Αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο και τους Δήμους, η ψήφος στην κάθε λογής «πασαρέλα» δεν ωφελεί κανέναν.

Η ψήφος μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να είναι πολιτική. Να είναι μια ψήφος ανατρεπτική, στην Παράταξη εκείνη που αγωνίσθηκε και εγγυάται να αγωνισθεί μαζί με τους Δημότες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ο Δήμος μας πρέπει να περάσει σε μια άλλη εποχή, σε μια αριστερή διοίκηση και να στείλει την αναγνωρισιμότητα και την γκλαμουριά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Στις εκλογές στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε την «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ». Μια παράταξη «εξαρτημένη από τα συμφέροντα των δημοτών», μια παράταξη που παλεύει με σοβαρότητα, τιμιότητα και αγάπη εδώ και πολλά χρόνια για τα προβλήματα του Δήμου και των κατοίκων του.

*Ο Δημήτρης Κόκκαλης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»