Ο Υπ. Δήμαρχος Άκης Κατωπόδης στα «Αναπηρικά»

Σημείο συνάντησης το παρκάκι των Αναπηρικών. Ο Άκης Κατωπόδης συζήτησε για 3 περίπου ώρες με τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας για τα ζητήματα που αφορούν τη γειτονιά:

  • Το μεγάλο ζήτημα με την κατάληψη μεγάλου μέρους της λεωφόρου Καρέα καθώς και των γύρω στενών, από αυτοκίνητα των επιχειρήσεων πώλησης οχημάτων
  • Την κατάσταση του Υμηττού, και την ανεπάρκεια των ως τώρα μέτρων προστασίας του
  • Τη γενικότερη εγκατάλειψη της γειτονιάς από την απερχόμενη δημοτική αρχή (π.χ. έλλειψη κάδων για απορρίμματα, διαχείριση αποχετευτικού συστήματος κ.α.)
  • Το απαράδεκτο υψηλό τίμημα που πλήρωσε ο Δήμος (308.448 ευρώ) στην ανάδοχο εταιρεία και την επιπλέον αιτούμενη από αυτήν αποζημίωση (91.530 ευρώ) μόνο και μόνο για τη μελέτη κατασκευής παιδικού σταθμού εντός δασικής έκτασης στη γειτονιά, ένα έργο που ορθώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και αποτράπηκε χάρη στην κινητοποίηση των κατοίκων το 2006-7.
  • Την απομόνωση από την περιοχή της Ζωοδόχος Πηγής λόγω της λεωφόρου Καρέα και της έλλειψης διαβάσεων για τους πεζούς. 
  • Την έλλειψη πεζοφάναρων στην λεωφόρο Καρέα με αποτέλεσμα το κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων με πεζούς και μαθητές που διασχίζουν καθημερινά τον δρόμο. 

Οι κάτοικοι της γειτονιάς έδειξαν να ακούν με προσοχή και εμπιστοσύνη τις προτάσεις του επικεφαλής της «Στάσης Βύρωνα» Άκη Κατωπόδη για τη ριζική αλλαγή της κατάστασης στον Δήμο και να συμμερίζονται το βασικό σύνθημα της παράταξης που βρίσκει ολοένα και περισσότερους αποδέκτες: 

"Η ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ"!

 

Στην συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Άκης Κατωπόδης περιόδευσε στους δρόμους της περιοχής των «Αναπηρικών» προκειμένου να διαπιστώσει τα όσα του περιέγραψαν οι κάτοικοι της περιοχής (εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, έλλειψη κάδων απορριμμάτων, κ.α.). Παρακάτω σχετικές φωτογραφίες από την περιοχή.

  

Συζητάμε με τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα

   

Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα από τις επιχειρήσεις πώλησης αυτοκινήτων. 

  

Η έλλειψη κάδων για απορρίμματα οδηγεί τους κατοίκους στις λύσεις που βλέπετε παρακάτω.

  

  

Εικόνες εγκατάλειψης παρουσιάζει και το παρκάκι που είναι απέναντι από τα ανοικτά γήπεδα 

 

Στην περιοδεία αυτή συναντήσαμε και σπίτια με πολύ ωραίους κήπους και λουλούδια.