Ο κ. Χαρδαλιάς σε νέο ντελίριο

Βέβαια για εμάς δεν είναι κάτι το καινούργιο. Τον έχουμε καταλάβει από καιρό.

Αφορμή του παραπάνω είναι το δημοσίευμα της epoli.gr με τίτλο  «Δήμος Βύρωνα: `Πυρά` του Δημάρχου κατά του Σωματείου Εργαζομένων» ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς στην ανακοίνωση του για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Δήμου που οργάνωσε το Σωματείο για την 2η καθυστέρηση στις πληρωμές του δεκαπενθήμερου, μεταξύ άλλων αναφέρει, «…Τη στιγμή που 1,5 εκατ. άνθρωποι είναι άνεργοι και χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν σε καθεστώς αβεβαιότητας και κάνουν υπομονή παραμένοντας πολλές φορές απλήρωτοι για μήνες, οι καλοβολεμένοι αρχισυνδικαλιστές του Δήμου μας (προϊόντα της πιο κομματικής ευνοιοκρατίας και της πλέον αδιαφανούς ρουσφετολογικής διαδικασίας περασμένων δεκαετιών), κρυμμένοι πίσω από την μονιμότητά τους, κραυγάζουν εκ του ασφαλούς και με γνώμονα κομματικά συμφέροντα και μόνο.

Είναι οι ίδιοι που αρνούνται την αξιολόγηση, αρνούνται τις μεταρρυθμίσεις, αρνούνται κάθε τι νέο και αποτελεσματικό στην διοίκηση των Δήμων.

Από την πρώτη μέρα γνώριζαν την αλήθεια, εσωτερικά αναγνώριζαν ότι δεν φταίει ο Δήμος αλλά δημόσια έσπευσαν να μας εγκαλέσουν για την καθυστέρηση, αποκρύπτοντας βέβαια ότι δεν αφορούσε σε ευθύνη του Δήμου...».

Διαβάζοντας τα παραπάνω εύλογα μας δημιουργούνται κάποια ερωτήματα:

Δηλ. συμφωνείτε με τις απολύσεις που έγιναν με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων; Απολύσεις που έγιναν, βάση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την περίφημη δημοσιονομική εξυγίανση του δημόσιου τομέα. Τότε όμως ήσαστε «στα κάγκελα» και ζητάγατε την συνδρομή των άλλων παρατάξεων του δήμου. Τι άλλαξε από τότε;

Οι απολύσεις εργαζομένων από οργανισμούς των ΟΤΑ, οι καταργήσεις δημοτικών επιχειρήσεων και άλλες «μεταρρυθμίσεις» που σχεδιάζει ο φίλος σας κ. Μιχελάκης στα πλαίσια των συμφωνηθέντων με την τρόικα, για εσάς και την παράταξή σας είναι «νέα και αποτελεσματικά μέτρα στην διοίκηση των Δήμων;

Οι νέες μορφές εργασιακών σχέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλ. οι εργαζόμενοι με 5 μήνη σύμβαση, ονομαζόμενη και ως «κοινωφελής εργασία», αποτελεί μεταρρύθμιση και αποτελεσματικό μέτρο;

Κατηγορείτε τους μόνιμους υπαλλήλους  για «προϊόντα της πιο κομματικής ευνοιοκρατίας και της πλέον αδιαφανούς ρουσφετολογικής διαδικασίας περασμένων δεκαετιών», οι «σύμβουλοι» σας τι είναι αλήθεια, που τόσα χρόνια πληρώνονταν από τον Βυρωνιώτη πολίτη; Πήραν τις θέσεις αυτές με αξιοκρατικές διαδικασίες;

Επειδή δεν προερχόμαστε από παρθενογένεση και είμαστε Βυρωνιώτες, η μονιμοποίηση των εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης που είχαν προσληφθεί επί εποχή δημαρχίας Ρογκάκου και εσείς την είχατε κάνει σημαία στην τότε προεκλογική σας εκστρατεία προκειμένου να αδράξετε ψήφους, είναι αποτέλεσμα κομματικής ευνοιοκρατίας; Διότι μέσα σε αυτούς που συμμετέχουν και ψηφίζουν στο σωματείο εργαζομένων, είναι και αυτοί οι εργαζόμενοι. Είναι αυτοί που θα απολυθούν με την πρώτη «μεταρρυθμιστική» ενέργεια των φίλων σας στην κυβέρνηση.

Οι μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζουν οι κυβερνητικοί φίλοι σας με τις οδηγίες της τρόικας γίνονται στο όνομα της εξυγίανσης των ΟΤΑ. Δηλαδή παραδέχεστε κ. Χαρδαλιά την προπαγάνδα της κυβέρνησης για «διαφθορά», «αδιαφάνεια» και «σκάνδαλα» στους ΟΤΑ; Αν συμμερίζεστε αυτή την άποψη βγείτε και φωνάξτε το στον Βυρωνιώτικο λαό.

Κύριε Χαρδαλία και κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής αποτελείτε το παλιό, το καταστημένο, αυτό που μας οδήγησε στην ξέρα των μνημονίων. Με την πολιτική σας και με την μέχρι τώρα διαχείρηση σας έχετε οδηγήσει τον δήμο σε οικονομική αδυναμία να εξασφαλίσει ακόμα και τα στοιχειώδη αναγκαία αναλώσιμα υλικά.

Οι εργαζόμενοι στον δήμο δεν σας πιστεύουν πια, έχετε οδηγήσει τον δήμο σε μαρασμό και χρεοκοπία.

Δεν μπορείτε να εγγυηθείτε πια ούτε το δικαίωμα στην εργασία. 

Είναι καιρός να φύγετε, να αντικατασταθήτε.