Μεγαλειώδης εκδήλωση της «Στάσης Βύρωνα», (Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, video, φωτογραφίες)

 

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην πρώτη συγκέντρωση που διοργάνωσε η παράταξη «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη και Υποψήφιο Δήμαρχο στις προσεχείς εκλογές, στην κατάμεστη αίθουσα της «Νέας Ελβετίας».
 
Η ευθύνη μεγάλη, όπως και το έργο της διοίκησης, όπως αποτυπώθηκε στο βίντεο που «άνοιξε» την εκδήλωση, στον λόγο του Δημάρχου, στους χαιρετισμούς των καλεσμένων και φυσικά στο ζεστό χειροκρότημα των πολιτών που γέμισαν την «Νέα Ελβετία» για να ενημερωθούν για το τι έγινε, να ακούσουν τα προγραμματικά σχέδια της επόμενης τετραετίας, αλλά και να τιμήσουν τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ και πέντε χρόνια σκληρά, με ήθος και συνέπεια, αλλάζοντας τον Βύρωνα, όπως είναι και το κεντρικό σύνθημα της «ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ». 
 
Η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Βασιλοπούλου που είχε αναλάβει το έργο του συντονισμού της εκδήλωσης,  αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε στο κοινό τους καλεσμένους, αιρετούς από την κεντρική πολιτική σκηνή, από την περιφέρεια και φυσικά την τοπική αυτοδιοίκηση.
 
Πιο συγκεκριμένα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:
Νίκος Παππάς Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Αλέξης Χαρίτσης Υπουργός Εσωτερικών, Ρένα Δούρου Περιφερειάρχης Αττικής, Θεανώ Φωτίου Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Βασιλειάδης Υφυπουργός Αθλητισμού, Μπαλάφας Γιάννης Βουλευτής Β’ Αθήνας, Ερμίνα Κυπριανίδου Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Στέλιος Παππάς Πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Πόπη Σταυροπούλου Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Δύναμη Ζωής, Νάσος Ηλιόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος στην Αθήνα, Παναγιώτης Πατσαβός Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Δύναμη Ζωής. Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Βύρωνα Σταυρούλα Κοττάκη - Προμπονά, o Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Μιχάλης Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Δημήτρης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιάννης Μαυρίκης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Νέας Γενιάς Λεμονιά Κλωνάρη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι: Μάριος Κατωπόδης, Σοφία Δασκαλάκη-Βεχλίδου, Γιώργος Αρβανίτης, Τάκης Παναγιωτόπουλος, Αντώνης Γεωργαντάς, Κωνσταντίνος Τσατσαρώνης, Απόστολος Κοκόλιας, Θέμης Τέγος, Εύη Βαλσαμή, ο Βασίλης Πάγκαλος  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος προεδρεύων του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.
 
Παρευρέθηκαν επίσης οι: Παύλος Ναθαναήλ Πρόεδρος της εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Πάνος Τριγάζης Πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον, Δαλιάνης Γιώργος από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ρωμιοσύνη, Αντώνης Γοναλάκης Πρόεδρος των Κρητών Βύρωνα, Πέτρος Μήτρου από τον Αστέρα Βύρωνα, και ο Ζαφειράτος Γιώργος Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Καρέα.
 
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης ήταν ο βασικός εισηγητής της ημέρας. Ανέβηκε στο βήμα και παρουσίασε το έργο της δημοτικής αρχής από το 2014 όταν και ανέλαβε τα καθήκοντά της, αλλά και τους προγραμματικούς στόχους για την επόμενη τετραετία.
Έργο δημιουργικό, με αναπτυξιακή δυναμική, σε δύσκολα χρόνια όχι μόνο για τον δήμο Βύρωνα αλλά για όλη τη χώρα, αλλά και στόχοι ρεαλιστικοί με τα πρώτα βήματα να έχουν γίνει. Αποτίμηση έργου θετική. Προγραμματισμός έργων επίσης. Ενδεικτικά παραθέτουμε αποσπάσματα από τα λόγια του Δημάρχου: «Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης που θα είναι ανοιχτό στους δημότες, πιο δημοκρατικό στη λήψη των αποφάσεων, ανοιχτής διαβούλευσης με φορείς και παρατάξεις με μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς και κατάθεση προτάσεων και κριτικής.
Δουλέψαμε σκληρά, καθημερινά και επίμονα για να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε βάλει. Σίγουρα δεν τα κάναμε όλα σωστά! Κάναμε και λάθη! Μάθαμε όμως από αυτά!
Σήμερα πιο ώριμοι από ποτέ, προχωράμε προς τη δεύτερη θητεία μας, με τη δική σας αρωγή, γεμάτοι εμπειρίες θετικές και αρνητικές, αλλά με μεγαλύτερο πείσμα και διάθεση.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από τους αντιπάλους μας πίστευαν πως δεν θα αντέξουμε πάνω από δύο μήνες –με βάση την εικόνα που είχε ο δήμος όταν τον παραλάβαμε- πως δεν θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Ήμασταν όμως αποφασισμένοι να το παλέψουμε και τα καταφέραμε.
Ξεκινάμε την προσπάθειά μας για να έχουμε μία δεύτερη θητεία θέτοντας υψηλότερους στόχους για την πόλη που αγαπάμε
 
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, οι Ερμίνα Κυπριανίδου, Ρένα Δούρου, Νίκος Παππάς, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώργος Βασιλειάδης και Θεανώ Φωτίου.  
 
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης ανακοίνωσε τους πρώτους 31 (από τους συνολικά 62) υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε λίγους μήνες:  
Αγγέλης Κώστας, Αλεβιζόπουλος Στάθης, Ανδριτσόπουλος Γιώργος, Αρβανίτης Γιώργος, Βαλσαμή Εύη, Γεωργοπούλου Αλεξάνδρα, Γιαννιτσόπουλος Δημήτρης, Γιουλάτος Χάρης, Δασκαλάκη Σοφία, Καλημέρης Κώστας, Καραγιάννης Μιχάλης, Κλωνάρη Λεμονιά, Κόκκαλης Δημήτρης, Κοκόλιας Απόστολος, Κωσταβασίλης Δημήτρης, Λιάτσης Μανώλης, Μαγγιώρος Κωνσταντίνος, Μαυρίκης Γιάννης, Μελαχροινίδου Σούλα, Μουταφτσίδου Ματίνα, Παπαγεωργίου Νόνη, Παναγιωτόπουλος Τάκης, Ραπτάκης Σόλων, Σκαρώνης Ηλίας, Σπυρόπουλος Χρήστος, Σταυροπούλου Αντωνία, Σχίζας Βασίλης, Τέγος Θέμης, Τζαφάς Βασίλης, Τσιαντή Κωνσταντίνα, Τριγάζης Πάνος.   
Εσείς είσαστε η δύναμή μας, εσείς είσαστε η παράταξή μας. 
Μαζί θα προχωρήσουμε για να κάνουμε τον Βύρωνα μια σύγχρονη πόλη αντάξια της ιστορίας της και των κατοίκων της.
ΥΓ: Ακολουθεί Βίντεο από την εκδήλωση και την ομιλία του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη και σχετικό φωτογραφικό υλικό.