Μαρία - Πιλάρ Κουράκου

Μόνιμος Διοικητικός Υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παγκρατίου

Γεννήθηκα στην Κολομβία της Ν.Αμερικής το 1977 και από το 1983 ζω στην Αθήνα.

Το 1996 αποφοίτησα απο το 2ο λύκειο Καλλιθέας και παράλληλα από την σχολή τυφλών, λόγω μιας σπάνιας γονιδιακής πάθησης, που επέφερε και την ολική τύφλωση μου.  

Από το 1998 εως το 2003 σπούδασα Πολιτικές επιστήμες και Δημόσια διοίκηση, στο Πολιτικό τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Τον Οκτώβρη του 2006 διορίστικα ως μόνιμος διοικητικός υπάλληλος στο ΙΚΑ Καλλιθέας και τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζομαι στο Κέντρο Υγείας Παγκρατίου (πρώην ΙΚΑ), προσπαθώντας με τις γνώσεις και τις δυνατότητες μου να βοηθήσω τους ασφαλισμένους και τους συμπολίτες, να βρούν λύσεις στα ευαίσθητα σοβαρά θέματα υγείας και καθημερινότητας που τους απασχολούν.

Ταυτόχρονα δραστηριοποιούμαι ενεργά στον χώρο του Αθλητισμού εξασκώντας το παραολυμπιακό άθλημα "goalball".

Από το 2014 ως "ερωτικός μετανάστης" και επίσημα από το 2016 σύζυγος του κυρίου Γιώργου Σιούφα, ζω μόνιμα στο Βύρωνα.

Πεποίθησή μου είναι πως η πρόοδος ενός τόπου και μιας ευημερούς κοινωνίας προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό και στην λήψη αποφάσεων. Αυτή η αρχή καθορίζει την μέχρι τώρα στάση ζωής μου.

Ζώντας στον Βύρωνα και ως δημότης, αλλά και ως άτομο με αναπηρία, επιθυμώ να γνωρίσω τους συνδημότες μου μέσω της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο του κ. Κατωπόδη και όλοι μαζί να δούμε με ευαισθησία και τεχνογνωσία τα προβλήματα της πολης μας, με στόχο να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, εξασφαλίζοντας μία αμφίδρομη σχέση χωρίς προκαταλήψη.

Η εμπειρία που έχω αποκτήσει τόσο από την εργασία μου, όσο κι η  θέλησή μου για προσφορά με την ταυτόχρονη παρότρυνση των συμπολιτών μου, με οδηγούν στην ενεργή συμμετοχή μου στα κοινά μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ", η οποία πιστεύω πως έχει το ήθος και το ύφος, για να ανταπεξέλθει στην επιθυμία όλων μας για έναν ακόμα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ πιο κοντά στους πολίτες του.