Μανώλης Λιάτσης

Παιδίατρος - Ανοσολόγος

Μόνιμος κάτοικος Βύρωνα από τη γέννησή του.
Διευθυντής ΕΣΥ στο τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου “η Αγία Σοφία’
Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος της Παιδιατρικής Ειδικότητας.
Από το το 1990 μέχρι σήμερα εργάζομαι στο Τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου Παίδων "η Αγία Σοφία" με κύριο αντικείμενο τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες.
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα: "Μελέτη της διακύμανσης των ανοσιακών χυμικών παραμέτρων του περιφερικού αίματος στο φυσιολογικό Ελληνικό παιδικό πληθυσμό". Τα αποτελέσματα που προέκυψαν απο τη διατριβή, χρησιμοποιούνται σήμερα ως φυσιολογικές τιμές και τιμές αναφοράς στο Τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας και Κέντρο Αναφοράς για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες στη χώρα μας. 
Κάτοχος διπλώματος αναγνώρισης ως European Paediatric Allergist από το EAACI (European Academy of Allergology and clinical Immunology).
Μέλος του Τομέα των Διαγνωστικών – Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων, του Ινστιτούτου  Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ
Μέλος στην Εθνική Επιτροπή του ΚΕΣΥ για τα Σπάνια Νοσήματα – Παθήσεις.
Μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Σπανια Νοσήματα.
Γνωμοδοτών ιατρός στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχων Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Πρωτοπαθών Ανοσοανεπαρκειών, της Εταιρείας Κυτταρομετρίας Ροής και της Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας.
Βυρωνιώτης γέννημα θρέμμα, γνωρίζει την περιοχή και την καθημερινότητα των ανθρώπων και μπορεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
Ως ενεργός δημότης έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε δράσεις σχετικές με το γνωστικό του πεδίο που αποσκοπούσαν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των  δημοτών. Και πιό συγκεκριμένα, έλεγχος περιβάλλοντος χώρου και αλλεργιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, έλεγχος στον τομέα της καθαριότητας για λοιμώδη νοσήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας, εμβολιασμοί στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και δημοτική επιχείρηση και έλεγχος της αμυντικής λειτουργικής επάρκειας των θαμώνων στα ΚΑΠΗ. 
Η ιατροφαρμακευτική και η κοινωνική πολιτική για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να απευθύνονται σε όλους, να λειτουργούν με βάση τις ανάγκες των πολιτών και να εστιάζουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. 
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το κύτταρο δημοκρατίας και η ασπίδα που χρειάζεται ο τόπος, ειδικά σήμερα που οι δυνάμεις των νοσταλγών του χτες, του φασισμού και της ακροδεξιάς σηκώνουν κεφάλι.
Οι δήμοι πρέπει να αναγεννηθούν στη βάση των αρχών της εγγύτητας προς τον πολίτη, της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας των δράσεων, της μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών για θέματα που τους αφορούν άμεσα, και της λογοδοσίας.
Θέλει να συνεχίσει να προσφέρει τις γνώσεις και τις ικανότητές του και έτσι να συμβάλει, ως γιατρός σε μια αξιόπιστη ιατροφαρμακευτική πολιτική που θα προάγει τη δημόσια υγεία και πρόνοια για όλους και ως ενεργός πολίτης σε μια αποτελεσματική κοινωνική πολιτική που θα διέπεται από διαφάνεια και ειλικρίνεια

Συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της "Στάσης Βύρωνα" γιατί πιστεύ ότι η συγκεκριμένη παράταξη, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Κατωπόδη που ανέλαβε τον δήμο μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με τα οικονομικά του σε άθλια κατάσταση, κατόρθωσε να εξυγιάνει τα του δήμου και να είναι στο πλευρό των δημοτών και μάλιστα των πιο αδύναμων και ιδιαίτερα χτυπημένων από την κρίση. 

Η "Στάση Βύρωνα" υπό τον Γρηγόρη Κατωπόδη απέδειξε, παρ’ όλες τις δυσκολίες εν μέσω κρίσης, τη θέληση να προωθήσει λύσεις, αφενός, σε χρόνια προβλήματα, αφετέρου, σε έκτακτες καταστάσεις.
Και τα κατάφερε!