Κώστας Καλημέρης

Έζησε από μικρή ηλικία στον Βύρωνα.

Ο πατέρας του ήταν διευθυντής στο 4ο δημοτικό σχολείο Βύρωνα και η μητέρα του νοσηλεύτρια. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Παιδαγωγικά στη ΣΕΛΕΤΕ.

Μετεκπαιδεύτηκε στον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό και παρακολούθησε σεμινάρια Φυσικής και Φιλοσοφίας. Στη δεκαετία του '80 ήταν μέτοχος του λογοτεχνικού περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ και μέλος της συντακτικής του επιτροπής.

Έγραψε λογοτεχνικές κριτικές και σημειώματα στο «Γράμματα και Τέχνες», στο «θεατρολογικό Δρώμενα», στο περιοδικό της Θεσσαλονίκης Εντευκτήριο, στο επίσης θεσσαλονικιώτικο ΤΡΑΜ, στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στο νεανικό, κινηματογραφικό ΕΞΩΣΤΗΣ, στο ηλεκτρονικό ΗΡΙΔΑΝΟΣ και έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις συγγραφέων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο κ.α.

Συμμετείχε στο πρώτο σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο Ελληνικό Κέντρο Μετάφρασης με τον Στρατή Χαβιαρά και υπηρέτησε με απόσπαση για τέσσερα χρόνια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου (Νηπιαγωγών), στις προπτυχιακές εργασίες με θέμα Εκπαίδευση και Λογοτεχνία καθώς και Το Σχολείο του Μέλλοντος, υπό την ευθύνη του καθηγητή Χρήστου Φράγκου.

Εχει διδάξει, σε ΙΕΚ-τμήματα Δημοσιογραφίας, μαθήματα σχετικά με την Θεωρία Επικοινωνίας και την Μαζική Κουλτούρα.

Στην περίοδο της διχτατορίας οργανώθηκε στην ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ και στη Μεταπολίτευση συμμετείχε στο Φοιτητικό κίνημα. Υπήρξε μέλος της ΚΝΕ και του Συμβούλιου Σπουδάζουσας της Οργάνωσης.

Εκτός από δοκίμια και λογοτεχνικά σημειώματα έχει δημοσιεύσει αφηγήματα, συμμετείχε δε και σε ειδική έκδοση σχετικών με τον Βύρωνα, που σχεδίασε ο αείμνηστος στιχουργός Ηλίας Κατσούλης.

Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.