Κωνσταντίνος Μαγγιώρος

Αστυνομικός

Γεννήθηκα το 1979 στον Βύρωνα όπου ακόμα ζω με τη σύντροφό μου, την Αθηνά. Οι γονείς μου βιοπαλαιστές από τα Γιάννενα. Σχολείο στον Βύρωνα, παίζοντας ποδόσφαιρο με πατημένα κουτάκια αναψυκτικού στους δρόμους της γειτονιάς. Στη συνέχεια πανελλήνιες, σχολή αστυνομίας και εργασία.

Σοβαρό ρόλο στη ζωή μου παίζει η μουσική. Από μικρός συμμετείχα σε σχολικές μπάντες και συγκροτήματα μέχρι την διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ και συνέχισα με την συνεισφορά μου σε συλλογικότητες. Τώρα πια το ενδιαφέρον μου εστιάζεται στην παραδοσιακή ελληνική μουσική.

Τα τελευταία χρόνια και μετά από παρότρυνση συναδέλφων ασχολήθηκα με τον συνδικαλισμό, αρκετά επιφυλακτικός στην αρχή. Παραταξιακά δραστηριοποιούμαστε για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, τη μετάβαση από το δόγμα της καταστολής στην πρόληψη, την αποστρατικοποίηση του σώματος, την εμπέδωση της ίσης μεταχείρισης όλων αλλά και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ενεργός πια συνδικαλιστικά με θέσεις αλλά και αρθρογραφία που στοχεύει ενάντια στον ταξικό χαρακτήρα της αστυνομίας.

Πάντα με γοήτευαν οι ενεργοί πολίτες. Δεν αρκεί να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της πόλης που ζούμε αλλά οφείλουμε να γίνουμε μέρος της λύσης, να διεκδικήσουμε την πόλη των αναγκών μας, με ανοιχτούς δημόσιους χώρους, με αλληλεγγύη και συνεργασία. Ο Βύρωνας δεν είναι μόνο τα πάρκα, οι πλατείες ή οι δρόμοι που περπατάμε, είναι οι άνθρωποί του, η γειτονιά, η δημιουργικότητα και η ποιότητα, ο πολιτισμός και η παιδεία. Η ενίσχυση της δημοκρατικής και συμμετοχικής δράσης των πολιτών αποτελεί στόχο, προκειμένου να συνεχίσουμε με κοινωνικό περιεχόμενο την αποτελεσματική διακυβέρνηση της πόλης μας, με την παράταξη που απέδειξε ότι μπορεί.

Με την ενασχόλησή μου τόσο συνδικαλιστικά όσο και μέσα από τις συλλογικότητες, κατάλαβα πως το περιβάλλον που θες να ζεις δεν στο χαρίζει κανένας. Το διεκδικείς μόνιμα, με τη σύμπραξή σου, χωρίς να περιμένεις λύσεις από υποψήφιους σωτήρες. Μόνο με τη συμμετοχική μας δράση μπορούμε να διαμορφώσουμε το περιβάλλον της πόλης που ζούμε. Με αγώνες για την κοινωνική αλληλεγγύη, την άρση κάθε είδους διάκρισης, την προάσπιση των δικαιωμάτων, με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Είμαι αστυνομικός από το 1998, τόσο σε μάχιμες όσο και σε επιτελικές θέσεις ευθύνης.

Μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (ΔΕΚΑ).

Μέλος της PASSPORT (Police Activists for Solidary Societies against POverty and Racist Threat).

Υπηρετώ ως Ανθυπαστυνόμος στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής Ελλήνων.

Ερασιτέχνης μουσικός.