Κοινή απόφαση Δ. Βύρωνα: Δεν παραδίδουμε τα κτήρια του ΕΟΠΥΥ

Βύρωνας 18 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

«ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ»

Εκτάκτως συνεδρίασαν σήμερα σε κοινή σύσκεψη οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα, με θέμα το κλείσιμο των Ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (Ρούμελης και Καραολή) από το Υπουργείο Υγείας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κ.Νίκος Χαρδαλιάς, οι Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων:  «Βύρωνας – Καθαρή Επιλογή» κ.Παναγιώτης Κόνσουλας,  «Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα» κ.Άκης Κατωπόδης, «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα» κ.Αναστάσιος Γουδέλης, «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα – Δύναμη Ελπίδας» κ.Αλέξης Σωτηρόπουλος και ο αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Βύρωνα και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή Βύρωνα» κ. Χρήστος Γώγος.

Συμφωνούμε και θεωρούμε απαράδεκτη τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που παρά τις προ τριμήνου δημόσιες δηλώσεις και δεσμεύσεις του αρμόδιου Υπουργού για διατήρηση των Ιατρείων, προχωρά στο κλείσιμό τους.

  • Απέναντι στην αναξιοπιστία και ασυνέπεια της Κυβέρνησης,
  • Απέναντι στις ομιχλώδεις εξαγγελίες, που αντί να απαντούν στις ανάγκες και στο δικαίωμα των Πολιτών, υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τη δωρεάν πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία,
  • Απέναντι στις παλινωδίες και τους ερασιτεχνισμούς που αδυνατούν να απαντήσουν στις πραγματικές καθημερινές ανάγκες των δημοτών μας,

Αποφασίζουμε να μην παραδώσουμε τα κτίρια αυτά καθώς και τα μηχανήματα και το υλικό που περιέχουν.

Η κίνησή μας αυτή μπορεί να έχει συμβολικά χαρακτηριστικά όμως διατρανώνει την ξεκάθαρη βούλησή μας να αντισταθούμε σε διαδικασίες, που εκθέτουν σε κίνδυνο την Υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας και στην προσπάθεια υποβάθμισης των δημοσίων Υπηρεσιών Υγείας.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00΄θα συνεδριάσει σε κοινή διαδικασία το Δημοτικό Συμβούλιο με τους Φορείς της πόλης και τους Εκπροσώπους της Ιατρικής Κοινότητας για να καθοριστεί  η περαιτέρω στάση μας.