Καταρτίζουμε το πρόγραμμα αλλαγής, δημιουργούμε τον Βύρωνα της καρδιάς μας.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» στα πλαίσια των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου συντάσσει το νέο της πρόγραμμα, αντλώντας και καταγράφοντας τις εμπειρίες και τις προτάσεις των φίλων της και των μελών της.

Θεωρούμε ότι πλέον η παρούσα δημοτική αρχή τόσο με τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Χαρδαλιά όσο και με τον υποψήφιο κ. Γώγο, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της αφήνοντας δυσάρεστες εικόνες σε όλους τους τομείς, με μοναδικά επιτεύγματα την καλά οργανωμένη επικοινωνιακή υποδομή και την πελατειακή λογική, με βάση τα οποία κατόρθωσε να διατηρήσει την διαχείριση του Δήμου επί τρείς συνεχόμενες τετραετίες.

Σε χτεσινή σύσκεψη της τεχνικής ομάδας αναφέρθηκαν τα συγκεκριμένα  προβλήματα, που αφορούν τους τομείς της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του πολιτισμού, της καθαριότητας και των οδικών και δικτυακών υποδομών.

Κατά κοινή ομολογία οι ελλείψεις είναι πολλές στο τομέα της συντήρησης και του εξωραϊσμού των υπαρχόντων δημόσιων κτηρίων, των χώρων αναψυχής, των χώρων στάθμευσης και των δρόμων και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην δημιουργία νέων μονάδων για την κάλυψη των τρεχουσών και άμεσων αναγκών της πόλης μας.

Το τεχνικό πρόγραμμα της «Στάσης Βύρωνα» θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις με βάση την υπάρχουσα κατάσταση και θα παρουσιάζει το δικό μας όραμα για την πολεοδομική ανασυγκρότηση του Βύρωνα, αλλά και τον τρόπο υλοποίησης του σε αναφορά με ένα ρεαλιστικό και ορατό χρονοδιάγραμμα.

Πιστεύουμε ότι παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας, ξεκινώντας από τον ορθολογισμό των μειωμένων οικονομικών πόρων του Δήμου.

Επιστρατεύοντας την πίστη μας, τις ιδέες μας και την δυναμικότητά μας σε ανθρώπινη και υλικοτεχνική υποδομή, είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά, με κύριο μέλημα την βελτίωση των όρων διαβίωσης του πολίτη του Βύρωνα, ο οποίος υφίσταται καθημερινά την καταστροφή τους από τις ανάλγητες πολιτικές της κρατικής εξουσίας και αυτών που με τις πράξεις και τις αποφάσεις τους τις υλοποιούν. 

Βύρωνας 5 Μαρτίου 2014

Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα»