Κάμερες Ασφαλείας στα γραφεία της Δημοτικής Επιχειρήσης

Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει τον αυταρχικό τρόπο διοίκησης του Δήμου. Γίνεται πια ξεκάθαρο ότι οι πραγματικοί στόχοι της είναι να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα με τα οποία βρίσκεται σε συναλλαγή όλα αυτά τα χρόνια, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να καταπατήσει δημοκρατικά δικαιώματα και κυρίως να καλύψει τις ευθύνες της για την κακή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών.

Η τοποθέτηση των 3ων καμερών παρακολούθησης των υπαλλήλων (!!!)στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης και μάλιστα μια μέρα που απεργούσαν είναι ουσιαστικά η παραδοχή της ανικανότητας και της αδυναμίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής να διαχειριστεί τα οικονομικά του Δήμου με ουσιαστική διαφάνεια και την αναζητά στις κάμερες. Όμως να γνωρίζει καλά ότι η τεράστια απόκλιση των προεκλογικών εξαγγελιών συγκριτικά με τα σημερινά αποτελέσματα της κακοδιοίκησης της δεν πρόκειται ούτε να καλυφθεί αλλά ούτε και να ξεχαστεί με επικοινωνιακού τύπου κινήσεις.

Η τοποθέτηση καμερών πλήττει βάναυσα το δημοκρατικό αίσθημα εργαζομένων και πολιτών, καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα και ρίχνει νερό στον μύλο της ανασφάλειας, του εκφοβισμού και της διαρκώς εντεινόμενης καταστολής.

Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να παρακολουθεί, με  μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές, τους δημοτικούς υπαλλήλους, καλά θα κάνει να ενημερώσει δημόσια τους δημότες με ποιον τρόπο διαχειρίζεται τα οικονομικά τόσα χρόνια και τι έχει κάνει για την στήριξη των συμπολιτών μας, όταν ο αριθμός των φτωχών και των αποκλεισμένων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Καλούμε τον δήμαρχο τα λεφτά για τις κάμερες να τα κάνει γάλα για τα παιδιά που λιποθυμάνε στα σχολεία.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα ως επόμενη δημοτική αρχή δεσμεύεται  ότι θα ελέγξει με διαφανή τρόπο και άμεσα τα οικονομικά του Δήμου. Τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου θα δημοσιοποιηθούν σε όλους τους δημότες ώστε να γνωρίζουν για την τύχη των χρημάτων που εισέφεραν στον Δήμο από το υστέρημα τους ενώ θα αποδοθούν ευθύνες εφόσον υπάρχουν.

Βύρωνας 20 Μαρτίου 2014