Κ. Πρ. Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα - Ομάδα Άμεσης Επέμβασης - τελετή βράβευσης

Και πράγματι μόνο ως τέτοια μπορεί να εκληφθεί αυτή η εκδήλωση, ως ελάχιστη τιμή. Διότι το έργο που προσφέρουν οι εθελοντές συνδημότες μας, στην πράξη ούτε αναγνωρίζεται ούτε επιβραβεύεται από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της, παρά μόνο γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης.

Τα προηγούμενα χρόνια, η εθελοντική ομάδα του Βύρωνα ήταν ουσιαστικά εγκαταλειμμένη από τον απερχόμενο Δήμαρχο. Ο κος Χαρδαλιάς αφού εκμεταλλεύτηκε κατά την περίοδο των παχιών αγελάδων, τους πόρους του ΣΠΑΥ για την δημιουργία ενός μηχανισμού δημοσίων σχέσεων παρά για πραγματικό έργο για τον Υμηττό, πλέον στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, όπου το κράτος έχει κατεβάσει ρολά σε όλους τους τομείς, άφησε τους εθελοντές στην τύχη τους, με οχήματα κακοσυντηρημένα και επικίνδυνα για την ασφάλειά τους, με ασυντήρητο και κακοτράχαλο δασικό οδικό δίκτυο στο βουνό και με μηδενικούς καθαρισμούς της εύφλεκτης βλάστησης.

Η Επιτροπή Δασών του Δήμου μας, όταν οι εθελοντές μας την είχαν περισσότερο ανάγκη, εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου του 2012, απαξιώθηκε με βασική ευθύνη του Πρόεδρού της …. Μια επιτροπή που σκοπό είχε να συνδράμει στο έργο των εθελοντών μας, στελεχωμένη με ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με εμπειρία και γνώση για τα θέματα του δάσους και των πυρκαγιών, ουσιαστικά καταργήθηκε όταν άρχισε να αναδεικνύει τα προβλήματα και να θέτει κρίσιμα ερωτήματα για το έργο και το ρόλο της Δημοτικής Αρχής και του ΣΠΑΥ.

Πόση υποκρισία άραγε περισσεύει σε αυτούς που ολιγώρησαν τόσα χρόνια και που τώρα στήνονται μπροστά στους φωτογραφικούς φακούς για να κλέψουν λίγη από την λάμψη των ανώνυμων συνδημοτών μας που προσφέρουν ανιδιοτελώς το χρόνο τους για την προστασία του Υμηττού μας;

Πόση υποκρισία, όταν το μόνο που ζήτησαν οι εθελοντές μας ήταν να μπορούν να γυμνάζονται δωρεάν στα δημοτικά γυμναστήρια και αυτή η δημοτική αρχή ουσιαστικά τους το αρνήθηκε (;)