Η προοπτική των τεχνικών έργων και η καθημερινότητα του πολίτη (άρθρο του Μιχάλη Καραγιάννη)

Τα χρέη τεράστια και οι δικαστικές αποφάσεις πολλές, για παλιά χρέη του Δήμου. Η καθαριότητα, από πλευράς έλλειψης προσωπικού και ασυντήρητου μηχανολογικού εξοπλισμού, άθλια. Παρόλα αυτά, με σωστή διαχείριση, μπορέσαμε να αυξήσουμε τα έσοδα και να μειώσουμε τα έξοδα.

Το κολυμβητήριο, παρά τα πολλά τεχνικά προβλήματα λειτούργησε ικανοποιητικά, φέρνοντας έσοδα για τον Δήμο.

Μεταφέραμε ένα τμήμα του σχολείου «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ» με επιτυχία στις καινούργιες εγκαταστάσεις του «ΑΘΗΝΑΙΟΝ».

Διεκδικούμε μόνιμο προσωπικό δεκατριών (13) ατόμων, αλλά παράλληλα προχωράμε σε προσλήψεις εννέα 9 ατόμων με οκτάμηνη σύμβαση.

Προσπαθούμε να παρέμβουμε στην καθημερινότητα του Δημότη, κάνοντας συντηρήσεις, στο φωτισμό, στους δρόμους, στις πλατείες, στα σχολεία, στα δημοτικά κτίρια, όπου η εγκατάλειψή τους είναι εμφανής.

Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή της καμένης αίθουσας στο Δημοτικό Στάδιο.

Υπογράφουμε σύμβαση, αυτή την εβδομάδα, με τον ανάδοχο του έργου των γηπέδων της «ΕΡΓΑΝΗ» και ξεκινάει η ανακατασκευή. 

Είναι έτοιμη η σύμβαση για υπογραφή με τον ανάδοχο για τις ασφαλτοστρώσεις ύψους 1,5 εκατομμύρια σε δρόμους του Βύρωνα. Πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι θα ξεκινήσει το έργο. 

Χρηματοδοτηθήκαμε από την Περιφέρεια με 120.000€ για τους αύλειους χώρους στα σχολεία ΤΑΤΑΟΥΛΩΝ και ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ. 

Προχωράμε στην απαλλοτρίωση της πλατείας Κοέν, ύψους 92.000€, από χρήματα του Δήμου, ώστε να την ανακατασκευάσουμε. Το έργο ανακατασκευής θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια (150.000€). 

Είμαστε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες του υπόλοιπου τμήματος στην οδό Βουτζά ώστε να συντελεστεί η απαλλοτρίωση (285.000€, και αυτά από χρήματα του Δήμου). 

Έχουνε κατατεθεί μελέτες για ανακατασκευή α) για το παλαιό Δημαρχείο (αντικατάσταση στέγης, επισκευές στον εσωτερικό χώρο) ύψους 200.000€ και β) για το κέντρο χορού Ντάνκαν (περιβάλλον χώρος, επισκευή οροφής, ψύξη θέρμανσης) ύψος 200.000€.

Έχουμε βέβαια να κάνουμε πολλά ακόμη. Κάναμε και λάθη εξ αιτίας της πίεσης και της εκρηκτικής καθημερινότητας. Αυτό που μας δίνει κουράγιο είναι η κατανόηση που δείχνουν οι δημότες και η διάθεση για συνεργασία και προσφορά.