Η δική μας έξοδος στην αγορά

Ψηφίζουμε για ένα Δήμο ανοιχτό στις συμμετοχικές διαδικασίες, με συγκεκριμένο προσανατολισμό, με προγραμματικές αρχές που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα και δεν συνοψίζονται στις κατ' όνομα μόνο “ανεξάρτητες υποψηφιότητες”.

Τον Δήμο, που θα βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών ενισχύοντας τους θεσμούς της κοινωνικής αλληλεγγύης, δεν θα εκχωρεί την δημόσια περιουσία σε ιδιώτες, αντιθέτως θα φροντίζει για την αξιοποίηση τους και την αναβάθμισή τους, παρέα με τους Βυρωνιώτες και τις Βυρωνιώτισσες.

Τον Δήμο, επίσης, που θα λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, αλλά και άμεση δημοκρατία, στις υπηρεσίες και τις παροχές του. Μια δημοτική αρχή που θα κάνει ό,τι μπορεί περισσότερο για την ποιότητα ζωής, την παραγωγή πολιτισμού και την συμμετοχική χαρά του αθλητισμού.

Η “Στάση Βύρωνα” είναι η μοναδική παράταξη που μίλησε για όλα με τους δημότες. Δεν διεκδικεί το αλάθητο της αυθεντίας, έχει όμως ήδη κάνει γνωστές τις θέσεις και το πρόγραμμά της, ζητώντας την υπερψήφισή τους. Όλον αυτό τον καιρό συζήτησε με τους ίδιους τους δημότες, αφουγκράστηκε τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.

Δεν είναι ένας Βύρωνας. Είναι πολλοί Βύρωνες μαζί, αυτοί που θέλουμε από την Δευτέρα 19 Μαΐου (ή από την Δευτέρα 26 του μηνός, εφόσον έχουμε δεύτερη Κυριακή και επαναληπτική ψηφοφορία) να υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Πολλοί Βύρωνες, για να διαμορφωθεί μια διαφορετική πλειοψηφία στην ΚΕΔΕ, η οποία δεν θα συνηγορεί σε κάθε επιταγή της ανάλγητης και μνημονιακής κεντρικής εξουσίας, αλλά θα διεκδικεί και θα απαιτεί, παρέα με τους δημότες.

Είναι η δική μας πρώτη απάντηση στην λαίλαπα των μνημονίων. Είναι η δική μας φωνή που πρέπει να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αν ζητάμε ένα διαφορετικό μέλλον απ' αυτό που υποχρεωτικά μας σερβίρουν.

Είναι η δική μας αντίσταση, το δικό μας όχι, σε όλα τα “ναι” που φρόντισαν να πουν στους δανειστές-εξουσιαστές, οι κυβερνώντες.

Είναι η δική μας έξοδος στην αγορά , όχι σε εκείνες τις αγορές που ανοίγουν και κλείνουν την στρόφιγγα κατά το δοκούν, αλλά εκεί που πριν από χιλιάδες χρόνια, περπάταγαν άνθρωποι σκεπτόμενοι, σε αυτή τη χώρα, συζητώντας και παίρνοντας αποφάσεις για την δική τους δημοκρατία.

Είναι η κοινή μας κάθοδος σε ένα ενεργητικό ρόλο διεκδίκησης για μια καλύτερη ζωή, σε όλα τα επίπεδα. Ξεκινώντας από το σπίτι μας. Το σπίτι του γείτονα, τα σπίτια μας. Τον Βύρωνα...

* Ο Γιάννης Φιλέρης είναι αθλητικός συντάκτης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα με την Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"