Η Ανεξαρτητοποίηση δε χαρακτηρίζει την αριστερή ιδεολογία και πρακτική

Βύρωνας 27 Νοεμβρίου 2015

Αναφορικά με την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου της Παράταξής μας Σωτήρη Παπαμιχαήλ, θέλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω.
Τα όσα αναφέρονται στην επιστολή η οποία «κοινοποιήθηκε» στην Γραμματεία της παράταξης μέσω των κοινωνικών δικτύων, προσβάλλουν τα μέλη της παράταξης μας, τους χιλιάδες ψηφοφόρους που ανέδειξαν τη ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ στη διοίκηση του Δήμου, αυτούς που τον πρότειναν στο ψηφοδέλτιο και στήριξαν την εκλογή του.

Αναλάβαμε το δύσκολο έργο της επιβίωσης μιας πόλης σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Αυτό άλλωστε έχει αποτυπωθεί και στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της Δημοτικής αρχής, όπου ένας Δήμος με τεράστια προβλήματα, οδηγείται σταθερά στο δρόμο της ανάκαμψης.
Τόσο ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης όσο και οι εκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχουν την αμέριστη υποστήριξη της Παράταξής μας, κάτι που έχει διατυπωθεί σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες της παράταξης και στις επαφές μας με τις γειτονιές της πόλης.

Το ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος, την ώρα της μάχης, στην οποία έπρεπε να παλεύουμε όλοι μαζί για το καλό του Δήμου και των Δημοτών του, επιλέγει την αποχώρηση, είναι δικαίωμα του, επιλογή του και σεβόμαστε δημοκρατικά την άποψη του. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι οι αναφορές του είναι αβάσιμες και προσχηματικές, η δε στάση του δεν ανταποκρίνεται στις δικές μας αρχές.

Στη μακρόχρονη ιστορία της αριστεράς στον Βύρωνα, κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν ανεξαρτητοποιήθηκε διατηρώντας τη θέση του. Ακριβώς γιατί αυτό δεν χαρακτηρίζει την αριστερή ιδεολογία και πρακτική. 
Οι αξίες και οι αρχές της αριστεράς, που τόσο επικαλείται ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ, επιβάλλουν να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο νόμιμα εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο. Έτσι και αλλιώς εδώ και ένα χρόνο η παρουσία του στα Δημοτικά Συμβούλια και στις διαδικασίες της παράταξης ήταν υποτυπώδης.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα για ένα καλύτερο Βύρωνα, αντάξιο του ονόματος του, για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της πόλης που αγαπάμε και υπηρετούμε. Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός σκοπός για τον οποίο μας εξέλεξαν οι Δημότες του Βύρωνα.

Η Γραμματεία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα"