H Στάση Βύρωνα με την επιμονή της ανοίγει τον κλειστό παιδικό σταθμό του Καρέα

Στις 03/02/2014 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στο ΝΠΔΔ Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βύρωνα. Μεταξύ των θεμάτων ήταν και «Λήψη απόφασης για προγραμματισμό πρόσληψης προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για τους παιδικούς σταθμούς (12 άτομα)».

Στην απόφαση αυτή αναφέρεται ότι το προσωπικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί και για τον νέο παιδικό σταθμό του Καρέα (Παύλου Μελά) που, ενώ είναι έτοιμος από το 2010, η δημοτική αρχή θέλει να τον λειτουργήσει τώρα, 3 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές!

Λίγα λόγια για την ιστορία: Τον Σεπτέμβρη του 2009 ο Δήμος ενοικίασε αίθουσα 260 τ.μ. στον Καρέα (αντί 1900€ το μήνα!) για να στεγαστεί εκεί παιδικός σταθμός. Η αίθουσα έπρεπε να ανακαινιστεί και έτσι ξεκίνησαν εργασίες στις 30/12/2009. Το έργο περατώθηκε στις 29/4/2011 και στοίχισε 215.000€, χωρίς όμως να τοποθετηθούν τα κατάλληλα έπιπλα, (κουζίνας και ντουλάπια) και ο ανάλογος εξοπλισμός που απαιτείται για την λειτουργία του παιδικού σταθμού. Να σημειώσουμε εδώ ότι σε αυτοψία κλιμακίου της «ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ» στον παιδικό σταθμό παρουσία του κ. Ζούμπου (αντιδήμαρχος τεχνικών έργων) διαπιστώσαμε ότι μερικά από τα υλικά που αναγράφονταν στο πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής δεν είχαν καν τοποθετηθεί στον σταθμό αυτό. Σε αντίστοιχη ερώτηση του κ. Κατωπόδη προς τον κ. Ζούμπο  για τις ελλείψεις αυτές η απάντηση που πήρε από τον κ. αντιδήμαρχο ήταν ότι θα ρωτήσει(;) την τεχνική υπηρεσία και θα μας ενημερώσει. Ακόμα περιμένουμε…όπως περιμένουμε και τον κ. Δήμαρχο να μας απαντήσει εγγράφως σε σχετικό υπόμνημα με 5 ερωτήματα που είχαμε κάνει στις 18/10/2013. (Φωτογραφικό υλικό από τον παιδικό σταθμό Καρέα-Παύλου Μελά στο τέλος του άρθρου).

Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» από το 2010 έχει κάνει αρκετά ερωτήματα τόσο στον κ. Καρατζά πρόεδρο του αρμόδιου Νομικού Προσώπου όσο και στο δημοτικό συμβούλιο. Οι απαντήσεις που έχουμε λάβει σε όλες αυτές τις ερωτήσεις μας ήταν ότι, λόγω της μνημονιακής πολιτικής, δεν εγκρίνονται νέες προσλήψεις οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για την λειτουργία του παιδικού σταθμού Καρέα.

Με βάση τα παραπάνω μας γεννιούνται τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Γιατί ζητάτε προσωπικό Φλεβάρη μήνα; Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής προσωπικού; Πότε θα προσληφθούν τα άτομα αυτά, πότε θα λειτουργήσει ο σταθμός και με ποια διαδικασία θα γίνει η επιλογή των νηπίων;
  2. Βάσει της εισήγησης σας στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου λέτε ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών που λειτουργούν ακόμα. Θα γίνει αντίστοιχη διαδικασία για τις ελλείψεις αυτές;
  3. Μάθαμε ότι η ΕΥΔΑΠ δεν σας δίνει ρολόι λόγω συνολικών χρεών του δήμου, άνω των 400.000€. Τι προτίθεστε να κάνετε για αυτήν την κατάσταση;
  4. Σε παλιότερη ερώτηση μας σχετικά με την μετεγκατάσταση άλλου παιδικού σταθμού στον σταθμό του Καρέα προκειμένου να μην πηγαίνουν χαμένα τα λεφτά των δημοτών, μας απαντήσατε ότι υπάρχει πρόβλημα με την μεταφορά των νηπίων διότι δεν υπάρχει οδηγός. Από ό,τι γνωρίζουμε, οδηγός, που έχει έρθει με μετάταξη, υπάρχει αλλά κάνει άλλη δουλειά στον δήμο.    

Καταγγέλλουμε, λοιπόν, την δημοτική αρχή ότι παίζει με την ανάγκη των οικογενειών των 160 νηπίων που έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς προκειμένου να εκβιάσει το σίγουρο αποτέλεσμα της ήττας τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Χρησιμοποιεί το γεγονός αυτό για προεκλογική εκμετάλλευση και μικροκομματικά οφέλη, ενώ έχει ξοδέψει για να την μη λειτουργία του πάνω από 380.000€.

Η «Στάση Βύρωνα» συνέβαλε καθοριστικά ήδη από το 2010 για την λειτουργία του παιδικού σταθμού Καρέα και στην ουσιαστική επιμονή της, κατάφερε να γίνει αυτό που θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό, για το καλό των δημοτών και όχι των δημοτικών αρχόντων. 

Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα»