Γιάννης Μαυρίκης

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

 

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Βύρωνα μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Ισμήνη Κουτσουρού και έχουν δύο κόρες, την Ξένια, Πολιτικό Επιστήμονα και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΕΚΠΑ και την Ηλιάνα, φοιτήτρια στο τμήμα Τούρκικων και σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και έχει εργαστεί ως επαγγελματίας ηχολήπτης και οδηγός ταξί.
Εργάστηκε στο Δήμο του Βύρωνα για 32 χρόνια, τα περισσότερα, ως προϊστάμενος στην υπηρεσία καθαριότητας και υπεύθυνος του προγράμματος ανακύκλωσης.
Έχει συντάξει προγράμματα εξορθολογισμού και εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της υπηρεσίας και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων σε σχέση με την ανακύκλωση και την διαχείριση στερεών αποβλήτων. Εθελοντής δασοπυροσβέστης εδώ και 30 χρόνια.
 
Τον Σεπτέμβριο του 2014 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Στάση Βύρωνα» και τον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη.
Ανέλαβε διευθυντής γραφείου Δημάρχου και υπεύθυνος για την διοργάνωση της δράσης «ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ» μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017. Διετέλεσε εμπνευστής, ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του «Συλλόγου Καταναλωτών Βύρωνα - η αλληλεγγύη».  
 
Τον Μάρτιο του 2015 ορίστηκε αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων, καθαριότητας και ανακύκλωσης. Με επιπρόσθετη ευθύνη την πολιτική προστασία.
Κατά την διάρκεια της θητείας του μεταξύ άλλων προσπάθησε και πέτυχε:
  • Στην καθαριότητα: Την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στην πόλη, την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης από το 3% στο 17%,το βραβευμένο πρωτάθλημα ανακύκλωσης στα σχολεία, το καθημερινό πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων.
  • Στην Πολιτική Προστασία: Την αποφυγή προβλημάτων στην πόλη, έστω για μια ημέρα στις δύο ισχυρές χιονοπτώσεις που συνέβησαν στο ανωτέρω διάστημα. Τις βιωματικές δράσεις στα σχολεία
  • Στο Πράσινο: αναδασώσεις με πάνω από 3750 δέντρα. Το μπόλιασμα νεραντζιών σε λεμονιές. Την βελτίωση, συντήρηση και φύτευση των πάρκων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων.  Την απόσυρση πάνω από 200 εγκαταλελειμμένων οχημάτων.
Το σύνθημά του είναι «Αυτή την πόλη δεν την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας την δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».