Φορμιώνος sos: Περιοδεία του υπ. δημάρχου Άκη Κατωπόδη

Μετά και τα πρόσφατα θανατηφόρα ατυχήματα στην Φορμίωνος θέλουμε να προκαλέσουμε τους αρμόδιους φορείς, τους δήμους Βύρωνα, Καισαριανής και Αθήνας καθώς την Περιφέρεια Αττικής και το «Υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων» ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα για την ομαλή λειτουργία αυτού του εξαιρετικά επικίνδυνου λεωφορειόδρομου.

Σε όλο σχεδόν το μήκος της οδού υπάρχουν δεξιά - αριστερά παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Ο ανεφοδιασμός καταστημάτων και σούπερ μάρκετ, η συνεχής διέλευση πεζών και παιδιών που πηγαίνουν στα σχολεία της Ανάληψης  και τα δημοτικά της Σωκίων, η υπερβολική πολλές φορές ταχύτητα, η έλλειψη πεζοδρομίων και φωτισμού καθώς και διαβάσεων δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα ενάντια στην ασφάλεια των κατοίκων της πόλης.

Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Λαέρτου κάθε Τρίτη οξύνει το καθημερινό κομφούζιο και δημιουργεί κυκλοφοριακά εμφράγματα σε όλο το μήκος της.

Καλούμε τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Φορμίωνος σε πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα μεγάλα προβλήματα του κεντρικού αυτού άξονα.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» προχωρά σε ενέργειες και παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς και δεσμεύεται σαν επόμενη δημοτική αρχή να το αναδείξει σε έργο πρώτης προτεραιότητας.