Φορμίωνος - Ο δρόμος καρμανιόλα

Στην Ελλάδα, πληρώνουμε διόδια για να γίνονται οι δρόμοι. Προκαταβολικά, οι εργολάβοι των δρόμων, αμείβονται για εθνικές οδούς που είναι επιεικώς απαράδεκτες, μέχρι κάποιος από εμάς να γίνει παρεκκλήσι σε μιαν άκρη.

Η Φορμίωνος έχει την ατυχία να μην είναι εθνικός δρόμος. Άρα δεν έχει ελπίδες για εργολάβους και διόδια. Δεν έχει, επίσης, ελπίδες, γιατί είναι δρόμος τριών δήμων, της Αθήνας, του Βύρωνα και της Καισαριανής. Ποιος Δήμος θα νοιαστεί , όταν δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος;

Πρόσφατα, θρηνήσαμε κι άλλο θύμα, τον μπάρμπα- Γιώργο, 85χρονο γείτονα, πειραχτήρι και γλυκύτατο παππού, που παρασύρθηκε από μηχανάκι και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Οι δρόμοι είναι για όλους μας. Ο πεζός έχει ανάγκη από πεζοδρόμιο, διάβαση, σηματοδότη. Το αυτοκίνητο επίσης και ο οδηγός, χρειάζονται σωστό οδόστρωμα, σήμανση, σεβασμό του Κ.Ο.Κ.

Η Φορμίωνος είναι ο μεγάλος δρόμος της γειτονιάς μου, της δουλειάς μου, όπου στα χρόνια που θυμάμαι, ενώ έχουν συμβεί τόσα ατυχήματα, δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί οι υπεύθυνοι, για να παρθούν στοιχειώδη μέτρα, ώστε να είναι ασφαλής.

Κατ’ επανάληψη, η «Στάση Βύρωνα», πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να συμπεριληφθεί η Φορμίωνος, στο πρόγραμμα Τεχνικών Έργων. Η Δημοτική Αρχή  αρνήθηκε χωρίς επιχειρήματα.

Εν όψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του Μαΐου δεσμευόμαστε ότι θα προωθήσουμε το θέμα της ανάπλασης της Φορμίωνος, με απόλυτη προτεραιότητα στο πρόγραμμα Τεχνικών Έργων.

Ελένη Βασιλοπούλου

Δημ. Σύμβουλος «Στάση Βύρωνα»