Φλώρα Διαμαντή

Εικαστικός εκπαιδευτικός

Γεννήθηκα το 1968, και ζω στο Βύρωνα, στη γειτονιά του Καρέα, δίπλα στο δάσος, που μου ενέπνευσε την αγάπη και το σεβασμό για τη φύση και τον άνθρωπο. Παντρεύτηκα τον Μανώλη το 1990 και απέκτησα το γιο μας  Δημήτρη το 1991. 

Με τη ζωγραφική ασχολούμαι  επαγγελματικά από το 1994, χρονιά που αποφοίτησα από το Β εργαστήριο ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών  Αθήνας, με δασκάλους το Χρόνη Μπότσογλου και Γιάννη Βαλαβανίδη .

Με την κεραμική ασχολούμαι από τα παιδικά μου χρόνια, αρχικά με την Μαρία Παπαγιαννάκη, στο Αστικό Κέντρο Καρέα , (μετά συνοικιακό, μετέπειτα  ΚΕ.Φ.Ο ), κυψέλη εκείνη την εποχή, καλλιτεχνικών εργαστηρίων, πολιτιστικών εκδηλώσεω νκαι διαλόγου. Παράλληλα το  1987-89 παρακολούθησα μαθήματα, πηλοπλαστικής ,τεχνολογίας κεραμικής  και τροχού, στην Χ.Ε.Ν Αθηνών, με τους Βέρα Σιατερλή, Κώστα Ταρκάση και Κώστα Πανάρετο, και προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις  στην σχολή Πετρά, με τον Αντώνη Απέργη, Σπύρο Κουρσάρη, Περικλή Γουλάκο .  

Συμμετέχω  σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και κεραμικής, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, ενώ το 2006 πραγματοποίησα ατομική έκθεση με τίτλο "aqwamares-aqwadreams" στο art park της Ρόδου, και το 2017 ατομική έκθεση σε τίτλο "με αφορμή τη μάσκα" στο "Σταθοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα".

Διδάσκω κεραμική και ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες, σε συλλόγους, και από το 2012 είμαι αναπληρώτρια  εικαστικός στην Α’ Αθήνας .

Είμαι Μέλος του Ε.Ε.ΤΕ στο τμήμα ζωγραφικής, από το 1995, και της Ένωσης καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων.

Είμαι μέλος του εκπολιτιστικού Συλλόγου Καρέα από νεαρή ηλικία. Διατέλεσα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού σχολείου.

Την περίοδο 2007-2016, και για 3 συνεχείς θητείες, ήμουν Γενική Γραμματέας, του "Συλλόγου για την προώθηση της παραδοσιακής & σύγχρονης κεραμικής & χειροτεχνίας".

Από το 2016 μέχρι σήμερα είμαι Πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου, με πρόσφατη την επανεκλογή μου. Στην έδρα του συλλόγου μας σε χώρους εντός του  Σταθοπουλείου  Πολιτιστικού  Κέντρου του δήμου μας, λειτουργούμε εργαστήρια κεραμικής και ζωγραφικής, μετά από την ευγενική παραχώρηση από το Δημοτικό Συμβουλίου το 2016, επί δημαρχίας Γρηγόρη Κατωπόδη, αρωγού πάντα στις πολιτιστικές μας προσπάθειες.

Η μέχρι τώρα ενασχόληση μου με τα κοινά, σε επίπεδο επιμέλειας, διδασκαλίας, προετοιμασίας εκθέσεων, ανοιχτών δράσεων και εκδηλώσεων με έκανε να καταλάβω, ότι το ήθος και η οργάνωση χωρίς βεντετισμούς μπορούν να αποδώσουν ποιοτικό συλλογικό έργο. Σχέσεις που αντανακλούν αγάπη για την τέχνη, την καλλιέργεια της φιλίας, της συνεργασίας και αλληλεγγύης, βοηθούν την δημιουργία και ψυχαγωγούν.

Ας συνεχίσουμε να εστιάζουμε στο να αλλάξουμε την "ασχήμια" που μας ταλαιπωρεί στη καθημερινότητά μας δημιουργώντας με ευαισθησία, όμορφα έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας, στην πόλη μας.

Επικοινωνία
28Ης Οκτωβρίου, πολ.Κ/5 Καρέας, Βύρωνας 16233 Αθήνα
Κιν.      6977054001