Φίλιππος Ι. Ντάσκας

Δημοσιογράφος

Γεννήθηκα τον Φεβρουάριο του 1987 στην Αθήνα.

Η αγάπη μου στις νέες τεχνολογίες και οι σπουδές στην Πληροφορική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οδήγησαν στην επιστημονική ενασχόλησή μου με συστήματα «έξυπνων πόλεων» αλλά και σχετικά με τον τομέα του Αυτοκινήτου.

Η μετάβαση στην δημοσιογραφία ήρθε ακολούθως μέσω της δημιουργίας και εξέλιξης νέων μέσων μαζικής ενημέρωσης, με έμφαση στην αμεσότητα αλλά και την εγκυρότητα της είδησης.

Από το 2017 αρθρογραφώ στην ημερήσια αθλητική εφημερίδα Sportime, ενώ στο παρελθόν έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και με συμβουλευτικό ρόλο στις εφημερίδες «Παρασκήνιο» και «Sportday». Από το 2013 έως το 2018 διαχειρίστηκα την ενημερωτική ιστοσελίδα «ntokoumenta.gr», οπότε και ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τον τομέα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και του Τύπου εργαζόμενος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Και ακριβώς αυτή η εργασία μου γέννησε με τον πλέον έντονο και προφανή τρόπο την ανάγκη να προσπαθήσω από μόνος μου κι εγώ ο ίδιος να βάλω το λιθαράκι και να αλλάξω τον τόπο που κατοικώ, τον Βύρωνα που αγαπώ.

Μία βόλτα στους δρόμους του σε φέρνει σε άμεση επαφή με τη βαθιά και πλούσια ιστορία του, σε γεμίζει ιδέες αλλά και πείσμα για το πώς να κάνεις τη ζωή όλων λίγο καλύτερη και το πώς να βοηθήσεις τον Βύρωνα να περάσει σε μία νέα εποχή, που βάζει προτεραιότητα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και των υπηρεσιών που ο Δήμος παρέχει στους πολίτες.

Ακριβώς αυτές οι ιδέες και το πείσμα με φέρνουν στη Στάση Βύρωνα, δίπλα στον Άκη Κατωπόδη. Έναν άνθρωπο που έστησε τον Βύρωνα ξανά στα πόδια του και που έχει το όραμα, το σχέδιο και την θέληση να επαναφέρει την πόλη εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Η πείρα, το ήθος και η εντιμότητά του σε συνδυασμό με μεράκι και διάθεση να αλλάξουν, έστω ελάχιστα καθημερινά, τα πράγματα γύρω μας είναι τα χαρακτηριστικά που θα εγγυηθούν την επόμενη μέρα της πόλης μας. Άλλωστε, όπως και ο Τσώρτσιλ ανέφερε, «η δουλειά εξασφαλίζει τα προς το ζην, αυτά που προσφέρουμε όμως είναι αυτά που δημιουργούν ζωή».