Ευθύμιος (Θέμης) Τέγος

Μηχανικος Ηλεκτρολογος - Μελισσοκομος Προεδρος ΝΠΔΔ (Α'βαθμια Σχολικη Επιτροπη)

Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1984 και μεγάλωσε στον Βύρωνα Αττικής με καταγωγή από την Πύλη Tρικάλων Θεσσαλίας και από την μητέρα του είναι απόγονος προσφυγικής μικρασιατικής οικογένειας του Βύρωνα.
Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Βύρωνα και υπήρξε επί σειρά ετών αθλητής υδατοσφαίρισης με πολλές διακρίσεις.
Κάτοικος Βύρωνα, πτυχιούχος ξένων γλωσσών και λάτρης της Μελισσοκομίας και της βιολογικής καλλιέργειας μελιού.
Απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά με ειδίκευση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και στη μελέτη φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Εργάστηκε στα ΕΛΠΕ - Ελληνικά Πετρέλαια ως μηχανικός επίβλεψης έργων, καθώς και σε μεγάλο όμιλο επιχειρήσεων ως υπεύθυνος εγκαταστάσεων μεγάλων φωτοβολταïκών συστημάτων και οικιακών εγκαταστάσεων.
Σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δημοτική Παράταξη “Στάση Βύρωνα” την περίοδο 2014 - 2019 και διετέλεσε Πρόεδρος ΝΠΔΔ Α΄βαθμιας Σχολικής Επιτροπής (2014-2016) και (2018-2019). Είναι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Συμμετέχει στη τοπική οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα με παρουσία στους αντιφασιστικούς και εργασιακούς αγώνες της νεολαίας μέσα από την οργάνωση νέων re-workers.

Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Ανδρούτσου-Κατωπόδη και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. 

Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά καθημερινά θέματα όπου η κινητήριος δύναμη μας έγκειται στην κοινωνική χρησιμότητα. 

Στην Παράταξη μας, μαχόμαστε για έναν Δήμο πιο κοινωνικά χρήσιμο, πιο καθαρό, πιο Δίκαιο. Η θητεία μας μπορεί να φτάνει στο τέλος της, δε σταματά όμως στις εκλογές. Συνεχίζουμε και με γνώμονα το Δημόσιο συμφέρον και τη καλυτέρευση της ζωής των συνδημοτών μας. 

Αφού μελετήσαμε τη κατάσταση που βρήκαμε, σχεδιάσαμε την επόμενη μέρα, υλοποιήσαμε σχεδόν όλο το προεκλογικό μας πρόγραμμα και μετρήσαμε τα έργα μας, με αισιοδοξία για την επόμενη μέρα. Δε σταματάμε. Συνεχίζουμε γνωρίζοντας ότι ο αγώνας μας είναι καθημερινό διακύβευμα και όχι προεκλογικό σόου. 

Τελείωσε ένα μακρύ ταξίδι όπου μοναδική κινητήριος δύναμη ήταν ο στόχος που εξαρχής είχαμε θέσει. Να βγάλουμε τις ανάγκες του κόσμου στην επιφάνεια, να τις αναδείξουμε και να τις υλοποιήσουμε. 

Από τη μεριά μου, εκπροσωπώ όλους τους νέους εκείνους που βρίσκονται στην άκρη των εξελίξεων, αυτούς που παλεύουν καθημερινά αλλά και αυτούς που αμφισβητούν την πολιτική και τη σχέση τους με τις κοινωνικές ανάγκες της πλειοψηφίας.

Όραμά μου είναι να εμπνεύσω τους νέους να ασχοληθούν με την πολιτική που όπως λένε δεν ασχολούνται, όμως ασχολείται εκείνη μαζί τους. Να φτιάξουμε ένα Δήμο που δε θα δημιουργεί αλλά θα λύνει προβλήματα.

Ένα Δήμο κοιτίδα πολιτισμού. Στόχος μου οι συνελεύσεις γειτονιάς να γίνουν κύτταρο αγώνα για όλα αυτά τα προβλήματα που καθημερινά συναντάμε.

Να μιλήσουμε για τα κοινωνικά προβλήματα, για το μέλλον των παιδιών μας, για τους πολιτιστικούς χώρους, τους χώρους αθλητισμού και το περιβάλλον.

Να μιλήσουμε για τη ξενοφοβία και το ρατσισμό, για τα έμφυλα δικαιώματα και την πατριαρχία. Για όλα αυτά τα καθημερινά προβλήματα που συναντάμε και που μας έμαθαν να τα θεωρούμε δευτερεύοντα. Για εμάς δεν υπάρχουν πρωτεύοντα και δευτερεύοντα.

Παλεύουμε για το σπασμένο πεζοδρόμιο και τη καμένη λάμπα ως το δικαίωμα των νέων στον αθλητισμό, στο πολιτισμό και την δια βίου εκπαίδευση. 

Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε.