Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπ.Εργασίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Βύρωνας 22  Ιανουαρίου  2014

Προς τον Υπουργό Εργασίας, τον Διοικητική του ΟΑΕΔ.

Κοινοποίηση: ΕΣΠΑ. Υπ. Εσωτερικών. Πολιτικά κόμματα. ΑΔΕΔΥ. ΠΟΕ – ΟΤΑ. ΚΕΔΕ.

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

κ. Υπουργέ,

κ. Διοικητή του ΟΑΔΕΔ,

Ξεπέρασαν τις 50 ημέρες εργασίας οι εργαζόμενοι της Υ.Ε. κατηγορίας που εργάζονται στο Δήμο Βύρωνα με το λεγόμενο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας», πεντάμηνης διάρκειας και παραμένουν απλήρωτοι.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βαθιά αντεργατικό, υπερεκμετάλλευσης των ανέργων αφού καταργεί κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος. Για να γίνει αυτό ονομάζει ωφελουμένους όσους εντάσσονται και εργάζονται με αυτό.

Με την εφαρμογή αυτού του προγράμματος καταπατάτε κάθε έννοια εργατικού δικαίου, συλλογική σύμβαση, άδεια κ.λπ.) και εισάγετε στην αγορά εργασίας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Καθορίζεται το ημερομίσθιο με βάση τον ηλικιακό διαχωρισμό των εργαζομένων αυτών και αμείβονται με το ποσό των 427 ευρώ μηνιαίως όταν είναι μέχρι 25 χρονών και 490 ευρώ μηνιαίως όταν είναι πάνω από αυτό το όριο ηλικίας. Με αυτόν τον τρόπο καταργούνται οι κατηγορίες Υ.Ε, Δ.Ε, Τ.Ε, Π.Ε. η ειδικότητα, η προϋπηρεσία, το επίδομα τέκνων κ.λπ., κατά παράκληση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, υπερεκμετάλλευσης των άνεργων, γιατί αρνούμαστε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας ως σκλάβοι του 21ου αιώνα και παλεύουμε για την ανατροπή της.

Αγωνιζόμαστε για μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Απαιτούμε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτό το πρόγραμμα.

Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, χωρίς άλλη καθυστέρηση και να καταβάλλεται η μισθοδοσία τους δυο φορές το μηνά.

Να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία σε άδεια, προϋπηρεσία, ειδικότητα και κάθε άλλο δικαίωμα.

Να πληρώνονται με την συλλογική σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ η το μισθολόγιο των εργαζομένων στο δήμο, αφού εργάζονται στο ίδιο αντικείμενο εργασίας.

Καταβολή επιδόματος ανεργίας με την λήξη του προγράμματος.

Δωρεάν κάρτα  για τις μετακινήσεις  τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα παραπάνω αιτήματα μας είμαστε διατεθειμένοι να τα διεκδικήσουμε γιατί είναι δίκαια και είναι τα ελάχιστα για μια αξιοπρεπή ζωή. 

Το Δ.Σ.