Ενημερωτική συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μ. Καραγιάννη (μεσοπρόθεσμοι στόχοι)

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

  • ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED: Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε δαπάνη ύψους 20.000 ευρώ για τη σύνταξη μελέτης με στόχο την αλλαγή όλων των λαμπτήρων της πόλης (4000 τεμάχια). Το ετήσιο κόστος του οδοφωτισμού ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 420.000 ευρώ. Με την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες led, προϋπολογίζεται εξοικονόμηση κατανάλωσης ρεύματος ύψους 140/150.000 ευρώ ετησίως. Με την εκτέλεση του έργου, εγκαθίσταται για τα επόμενα 5 χρόνια ειδικό συνεργείο στην πόλη που παρακολουθεί το έργο σε καθημερινή βάση και επεμβαίνει όπου χρειάζεται.
  • ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη ανακατασκευής του (ανελκυστήρας, παρεμβάσεις στον εξωτερικό και στους εσωτερικούς χώρους).
  • ΣΧΟΛΕΙΑ: Σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Κ, εκπονείται μελέτη για την ανακατασκευή ΟΛΩΝ των σχολείων της πόλης στους τομείς ενεργειακής αναβάθμισης και ασφάλειας των μαθητών. Κόστος έργου, περίπου 400.000 ευρώ.
    Μετά από συμφωνία με την εταιρεία Φυσικό Αέριο για παραχώρηση θέσης επί της Κατεχάκη για την εγκατάσταση διανομής αερίου προς Καρέα, ως αντισταθμιστικό όφελος μας παρασχέθηκε η κατασκευή συνδέσεων με τα σχολεία της πόλης. Κόστος έργου, περίπου 80.000 ευρώ. Είμαστε σε συνεννόηση ώστε να συνδεθούν όλα τα σχολεία με τον αγωγό που έχει φτάσει σ΄αυτά. Κόστος έργου 70.000 ευρώ για όλα τα σχολεία. Προηγείται η αντικατάσταση των καυστήρων. Για το σκοπό αυτό υπάρχει επικοινωνία με την εταιρεία ώστε να επενδυθεί το ποσό απ΄αυτήν και να εξοφληθεί σε 36 μηνιαίες δόσεις. Με την ολοκλήρωση του έργου, όλα τα σχολεία θα λειτουργούν με φυσικό αέριο.
  • ΕΡΓΑΝΗ (περιοχή Θεάτρου Βράχων): Για την περιοχή, φερόμενοι σαν ιδιοκτήτες βρίσκονται σε αντιδικία με τον Δήμο. Η δικαστική διαμάχη βρίσκεται σε εξέλιξη. Στον α΄ βαθμό, δικαιωθήκαμε. Περιμένουμε την εκδίκαση στον β΄βαθμό.
  • ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΚΑΡΕΑ: Πρόκειται για το κομμάτι από την α΄στάση Καρέα μέχρι το Χαμόγελο του Παιδιού και το Αστικό Κέντρο Καρέα. Έργο ενταγμένο στους σχεδιασμούς της Περιφέρειας ύψους 4.200.000 ευρώ. Θα προχωρήσουμε σε ανάπλαση της περιοχής (αποχέτευση, δίκτυα, βιοκλιματικές παρεμβάσεις, φωτισμός).
  • ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Δημοπραττείται από την Περιφέρεια έργο ύψους 5.000.000 ευρώ που αφορά κατασκευή αγωγού από το βρυσάκι του Καρέα έως το νεκροταφείο της Ηλιούπολης (πλ. Βιάννου).
  • ΟΙΚΟΠΕΔΟ 524 (περιοχή Καρέα): Η πολιτική βούληση της Διοίκησης είναι: ΔΕΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΟ ΓΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. Για το σκοπό αυτό εκπονήθηκε μελέτη σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καρέα η οποία θα κατατεθεί στο Υπουργείο ώστε να ΄΄κλείσει΄΄ το τετράγωνο. Η εκπόνηση τοπογραφικού σχεδίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση της μελέτης. Βρισκόμαστε σε διαδικασία έκδοσής του. Για το "κλείσιμο" του οικοπέδου 524 θα δαπανηθούν από το Δήμο 3.500 ευρώ.