Ελπιδοφόρα μηνύματα με τον Άκη Κατωπόδη και τη "Στάση Βύρωνα"

Παρότι η προεκλογική δραστηριότητα είναι ακόμα στην πρώτη φάση της, θερμή είναι η υποδοχή του υποψηφίου δημάρχου από τους δημότες και τις δημότισσες στη διάρκεια των περιοδειών του.

Αυτό αποτελεί και προσωπική μου διαπίστωση η οποία προέκυψε από τη συμμετοχή μου στην περιοδεία του Άκη Κατωπόδη και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου του Βύρωνα, την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014.

Έχοντας εμπλακεί και ο ίδιος στις δημοτικές εκλογές, το 1998, ως υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα, είμαι σε θέση να κάνω συγκρίσεις με τη τότε προεκλογική εκστρατεία. Βεβαίως, στα 16 χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, οι συνθήκες έχουν αλλάξει εντελώς για την ίδια την Αυτοδιοίκηση, η οποία υφίσταται τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, που είναι διαλυτικές για τον θεσμό και για την κοινωνία. Στις σημερινές συνθήκες, το ζητούμενο δεν είναι απλώς μια καλύτερη διαχείριση στο δήμο, αλλά μια ριζική αλλαγή -θα έλεγα και ανατροπή - με αγωνιστικότητα, ωριμότητα και συνέπεια αλλά και καινοτόμες ιδέες για μια Αυτοδιοίκηση του 21ου αιώνα.

Έχω λοιπόν την ακλόνητη πεποίθηση ότι στο πρόσωπο του Άκη Κατωπόδη συγκεντρώνονται όλες αυτές οι προϋποθέσεις. Γι αυτόν λοιπόν κυρίως τον λόγο  τον υποστηρίζω ολόψυχα, όχι μόνο επειδή ανήκουμε στον ίδιο πολιτικο-ιδεολογικό χώρο, ούτε διότι στο ψηφοδέλτιό του συμμετέχει -ανάμεσα σε άλλους/ες αξιόλογους/ες υποψηφίους- και ο γιος μου Νικόλαος- Αγησίλαος Τριγάζης, νέος δημοσιογράφος και ενεργό μέλος σε διάφορες κοινωνικές οργανώσεις.

Πάνος Τριγάζης

Συγγραφέας, Πρόεδρος του Συλλόγου "ΜΠΑΫΡΟΝ"