Εκλογή νέου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Βύρωνα (Αναδημοσίευση)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής Κώστας Αγγέλης, είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντικαθιστώντας τη μέχρι πρότινος Πρόεδρο Βασιλική Σάρολα.

Σε ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα, που διεξήχθη στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος, έλαβε χώρα μυστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υποψήφιος ήταν ο Κώστας Αγγέλης, ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αναδείχθηκε κατά πλειοψηφία Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την εκλογή του νέου Προέδρου, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε: “Χαιρετίζω την εκλογή του Κώστα Αγγέλη στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Του εύχομαι Καλή Επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα διεκπεραιώσει με επιτυχία, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διακατέχει.”

Για τα νέα του καθήκοντα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Αγγέλης δήλωσε:

"Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Ο καθένας μας συμμετέχει στα "κοινά" με διαφορετικά κίνητρα, επιδιώξεις, μελλοντικά σχέδια. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός. Επιπλέον, οι επτά εκπροσωπούμενες παρατάξεις, δείχνουν ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις και διαδρομές για τη διαχείριση και διοίκηση του Δήμου. Χρέος όλων μας , να υπενθυμίζουμε το ρόλο μας. Σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του Δήμου, να υπηρετήσουμε τους δημότες που μας εξέλεξαν. Εκατοντάδες ώρες καταγεγραμμένων πρακτικών του ΔΣ με συνθήματα, τσιτάτα, συνεχώς επαναλαμβανόμενες καταθέσεις στερεότυπων γραμμών, ευχάριστα στα αυτιά των ίδιων και ίδιων ακροατηρίων ή και-μόνο- των εαυτών μας. 

Ανούσια διεκδίκηση πατρότητας δημοτικού έργου, "τι κάνατε εσείς σαν αντιπολίτευση", "τι κάνατε εσείς παλιότερα", διαδικασίες που θυμίζουν πολλές φορές φοιτητικό αμφιθέατρο, λόγια που μοναδικό σκοπό έχουν την αυτοπροβολή και τη τροφοδοσία αντιπαραθέσεων, τη δημιουργία "ειδήσεων" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το τοπικό τύπο. 

Σας καλώ όλους, να δώσουμε προτεραιότητα στο έργο που θα παράγουμε , με ευθύνη, ανιδιοτέλεια, συνεργασία, να παραμερίσουμε αλαζονικές συμπεριφορές, να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα παραταξιακές και κομματικές στρατηγικές , προσωπικές φιλοδοξίες. Να αποφεύγουμε εξυπνακισμούς και προσβολές, να έχουμε έντιμες αντιπαραθέσεις ιδεών και επιχειρημάτων με σκοπό τη συναίνεση και τη συνεργασία.
Στην ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση της χώρας και των ανθρώπων της , στην κρίσιμη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή λόγω του πολέμου στη Συρία, είναι υπερβολικά αλαζονικό να θεωρούμε ότι σαν Δ.Σ., θα λύσουμε τα πολιτικά προβλήματα της Ελλάδας. Πολιτικά όντα είμαστε, θα συζητάμε, θα καταθέτουμε τις θέσεις μας, αλλά με νηφαλιότητα, χωρίς εντάσεις, προκλήσεις και υπερβολές.
Με την ελπίδα ότι θα συμβάλω με τις μικρές μου δυνάμεις στο έργο αυτό, σας καλώ να συνεργαστούμε, να εμπνεύσουμε και άλλους συμπολίτες μας να δραστηριοποιηθούν στις επιτροπές και τις δράσεις του Δήμου.
Ευχαριστώ".

Στην ίδια συνεδρίαση, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλική Σάρολα, εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί από το αξίωμα της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με το Δημοτικό Συμβούλιο να αποδέχεται την παραίτηση κατά πλειοψηφία.

Για την παραίτηση της πρώην Προέδρου, ο Δήμαρχος Βύρωνα δήλωσε:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω την απελθούσα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βάσια Σάρολα, για την πολύτιμη προσφορά της στον Δήμο. Η κα Σάρολα ήταν μια δημοκρατική πρόεδρος, που λειτούργησε σαν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υπηρετώντας τα συμφέροντα του Δήμου. Της εύχομαι καλή συνέχεια από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Σέβομαι απόλυτα την απόφασή της, παρόλο που προσπάθησα να αποτρέψω την παραίτησή της από το αξίωμα του Προέδρου.”

Η πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλική Σάρολα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Πριν από ενάμιση χρόνο είχα την εξαιρετική τιμή να εκλεγώ στη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από ομόφωνη πρόταση της παράταξής μου, την οποία και υπερψήφισε το σύνολο σχεδόν του δημοτικού συμβουλίου.
Κατά τη διάρκεια της θητείας μου προσπάθησα να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου όσο το δυνατόν καλύτερα.
Προσπάθησα να είμαι Πρόεδρος του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου, όπως αρμόζει στο αξίωμα του Προέδρου και ταυτόχρονα, να βοηθήσω στο έργο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, με την οποία και εξελέγην.
Αν πέτυχα ή όχι στο έργο που μου αναθέσατε, εσείς είστε οι μόνοι αρμόδιοι για να το κρίνετε.
Εγώ οφείλω από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο προσωπικά καθώς και τη διοίκηση του Δήμου για την καλή συνεργασία μας, το σεβασμό που έδειξαν στο πρόσωπό μου, καθώς και για την έλλειψη οποιασδήποτε παρέμβασης στο έργο μου.
Οφείλω ακόμα να ευχαριστήσω τους επικεφαλής των παρατάξεων και όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε.
Τέλος, θα ήταν παράληψή μου να μην ευχαριστήσω το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, την ειδική γραμματέα κ. Στεργίου και τις υπηρεσίες του Δήμου για την αμέριστη βοήθεια που μου προσέφεραν.
Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Παραιτούμαι από το αξίωμα μου ένα χρόνο πριν από τη λήξη της θητείας μου. Η απόφαση αυτή προέρχεται αποκλειστικά από τη δική μου βούληση και δεν είναι προϊόν κάποιας παρέμβασης, υπόδειξης ή ακόμα πίεσης από οποιονδήποτε.
Θεωρώ ότι οι απόψεις της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που προτάθηκε ομόφωνα από την παράταξή της πλειοψηφίας, δεν μπορούν να είναι – σε αρκετά θέματα – σε δυσαρμονία με τις απόψεις του Δημάρχου και ενός σημαντικού τμήματος των δημοτικών συμβούλων της παράταξής που με ανέδειξε σε αυτό το αξίωμα.
Θα ήταν σαν να καταχρώμαι μιας θέσης στην οποία προτάθηκα ομόφωνα. Και αυτό δεν θα το ήθελα σε καμία περίπτωση.
Επιλέγω λοιπόν να συνεχίσω την πορεία μου από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, από τα έδρανα της παράταξης «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» με την οποία και εκλέχτηκα, και να έχω τη δυνατότητα της προβολής των θέσεων και των απόψεών μου, πάντα σύμφωνα με τις αρχές και τις θέσεις μου, πάντα με γνώμονα τις προεκλογικές δεσμεύσεις της «ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ», πάντα προς το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών που μας εξέλεξαν και είναι οι μεγάλοι και ακέραιοι κριτές όλων ημών που τους εκπροσωπούμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Άλλωστε, η μονιμότητα σε θέσεις ή ακόμα χειρότερα η υπερσυγκέντρωση εξουσιών σε λίγους βλάπτει και τη συλλογικότητα και τη Δημοκρατία.
Εύχομαι στο νέο Πρόεδρο που θα εκλεγεί κάθε επιτυχία.
Σας ευχαριστώ."

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου